De mooiste natuurparken en de belangrijkste steden, we hebben de bijzonderste plaatsen voor u op een rijtje gezet.

Nyungwe Forest National Park

Rwanda

Bezienswaardigheden in Rwanda

Nyungwe wordt beschouwd als een van de oudste ‘evergreen’ bossen in Afrika. Eeuwenoude bomen, reusachtige varens en kleurrijke orchideeën geven het landschap een feeërieke uitstraling. Het park is een ideale bestemming voor liefhebbers van primaten. De meest populaire activiteit in Nyungwe is dan ook een chimpansee tracking. Vroeg in de ochtend gaat u onder begeleiding van gidsen op zoek naar de chimpansees. Wanneer u ze gevonden heeft kunt u ze een uur lang observeren. Hoewel de waarnemingen over het algemeen iets minder betrouwbaar of minder duidelijk zijn als tijdens een gorilla tracking -omdat de chimpansees vaak in de dichte bossen of hoog in de toppen van de bomen verblijven- is de intensieve zoektocht naar de chimpansees zeer de moeite waard. In het park is meer dan 130 kilometer aan wandelroutes uitgezet met wandelingen variërend tussen 1 en 8 uur. Voor een unieke ervaring probeert u de ‘Canopy Walkway’, lopend op een hangbrug, op een hoogte van 60 meter boven de grond, ervaart u tussen de boomtoppen de prachtige natuur vanuit een geheel ander perspectief.

Bekijk de bijpassende reis

Akagera National Park

Rwanda

Bezienswaardigheden in Rwanda

Het park is één van Afrika's oudste nationale parken. Het noorden bestaat voornamelijk uit laaggelegen grasland en savanne, vergelijkbaar met het landschap van de meer traditionele safarigebieden van Oost-Afrika. In het westen zijn glooiende heuvels en valleien meer typisch voor het Rwandese platteland. Het oosten van het park, dat door de Akagera rivier wordt begrensd, bestaat uit een reeks van meren en moerassen. Ondanks de relatief kleine afmeting van het park, biedt Akagera een zeer gevarieerde safaribeleving door de verscheidenheid aan landschappen, dieren en vogels. Gamedrives voeren over vlaktes, door heuvels en langs meren, een boottocht langs de oevers van het Ihema meer, is voor liefhebbers van vogels, nijlpaarden en krokodillen een must en biedt een andere kijk op het park.

Bekijk de bijpassende reis

Kigali

Rwanda

Bezienswaardigheden in Rwanda

Sinds de onafhankelijkheid van Rwanda in 1962 is de stad zeer snel gegroeid. Kigali is nu het politieke, economische en culturele centrum van Rwanda en is een opmerkelijk schone stad.

Bekijk de bijpassende reis

Volcanoes National Park

Rwanda

Bezienswaardigheden in Rwanda

Is waarschijnlijk het meest bekende park van Rwanda, want het is dé plek om de bedreigde berggorilla in zijn natuurlijke habitat te zien. Volcanoes NP (ook bekend onder de Franse naam Parc National des Volcans) behoort tot het Virunga-gebergte, een groot vulkanisch massief van meer dan 8000 vierkante kilometer, dat zowel Rwanda, Oeganda als de Democratische Republiek Congo beslaat.

Bekijk de bijpassende reis

Lake Kivu

Rwanda

Bezienswaardigheden in Rwanda

Lake Kivu is het grootste meer van Rwanda en landschappelijk gezien bijzonder mooi. Het wordt omzoomd door steile, terrasvormige hellingen met verschillende toppen van 2800 meter of hoger. In het meer komt in vergelijking met andere meren in de Rift Valley een minder grote diversiteit aan fauna voor, dit als gevolg van ongewoon hoge vulkanische activiteit.

Bekijk de bijpassende reis
Bekijk hier ons aanbod reizen voor Rwanda.

Safarireizen Rwanda

Privé Safari: Rwanda ontdekken 11d/10n

Ontdek de Berggorilla's vanuit Rwanda samen met Wonisafaris.