Kenia reizen – Uitgebreid safari aanbod

Kenia is een topbestemming voor een onvergetelijke safari. De keuze is divers met een groot aanbod rondreizen, groepsreizen en luxe privéreizen.

Door hun jarenlange ervaring en het tamelijk goede wegennetwerk is Kenia het ideale land voor je eerste safarireis. Gans Kenia is immers zeer vlot en relatief veilig bereisbaar. Vaak keren de meest ervaren safarireizigers terug naar Kenia wegens de beste prijs-kwaliteitsverhouding, mede door de hoge wildconcentratie.

Door de toename van de ecologische bewustwording en de nauwgezette bescherming van de natuur worden de safari’s hier almaar exclusiever maar ook steeds verder van de drukke toeristische routes.

Masai Mara

Op de eindeloze vlakten van de Masai Mara, wellicht een van de beroemdste wildreservaten van Afrika, speelt zich een uniek natuurfenomeen af: de grote seizoenstrek van honderdduizenden gnoes, gevolgd door zebra’s en gazellen, een onvergetelijk schouwspel! Dit langsheen de Mara rivier en de Talek. Het Masai Mara is de plek bij uitstek om wilde dieren te bewonderen in Kenia. Daarnaast is het ook een van de populairste toeristische trekpleisters ter wereld. Het reservaat is gelegen in open weides in de Grote Riftvallei. De meeste wilde dieren komen voor op de westelijke binnengrachtsboord van het reservaat. Het oostelijke deel bevindt zich het dichtst bij Nairobi en is dus makkelijker bereikbaar voor toeristen.  In het natuurreservaat leven maar liefst 95 verschillende soorten zoogdieren samen met amfibieën, reptielen en meer dan 400 verschillende vogelsoorten. Jaarlijks kan u getuige zijn van de Grote Trek waarbij meer dan anderhalf miljoen wilde dieren de tocht naar het Zuiden inzetten. Nergens in Afrika zult u meer verschillende soorten wilde dieren samen aantreffen. Niemand gaat naar huis zonder ten minste de Grote Vijf gezien te hebben (Afrikaanse olifant, zwarte neushoorn, buffel, leeuw en luipaard).

Amboseli Nationaal park

Of verblijf je liever aan de voet van Afrika ’s hoogste Berg ( Mount Kilimanjaro gelegen in Tanzania ) vanuit Amboseli Nationaal park heb je vaak de mooiste zichten en maak je kans op nog echte Tusker Olifaten te spotten ( Olifanten met grote Ivoren Tanden ) , maar het park herbergt ook de “Big 5” en vele andere dieren. Het park is 392 vierkante meter groot en is een onderdeel van het veel grotere Amboseli ecosysteem, dat zo’n 3000 vierkante kilometer bedraagt. In het droogseizoen zijn er hier heel wat wilde dieren te vinden, wat van Amboseli een populaire safaribestemming maakt. Het park wordt omringd door zes groepsranches die eigendom zijn van de gemeenschap. Het nationale park combineert vier belangrijke natuurlijke omgevingen voor wilde dieren in één (open vlaktes, acaciabossen, rotsachtige en doornige struikgewassen en moerasland) en ligt in een deel van een waterbekken uit de ijstijd. In dit waterbekken bevindt zich een tijdelijk meer, het Amboseli meer, dat tijdens jaren van zware regenval buiten zijn oevers kan treden. Amboseli staat bekend voor de aanwezigheid van groot wild en een schilderachtig landschap dat gedomineerd wordt door de hoog oprijzende Kilimanjaro.

Tsavo Nationaal Park Oost & West

Naar de rode Olifanten Van Tsavo…. ( Tsavo is Kenia’s grootste wildpark en bestaat uit Tsavo west en Tsavo East ( Oost ) . Het is een gevarieerd heuvel landschap naargelang het seizoen fris groen naar half droog woestijnlandschap. Het Nationaal Park Tsavo is het grootste park van Kenia en werd opgericht op 1 april 1948. Wegens administratieve redenen werd het park opgedeeld in een oostelijk en een westelijk deel. De twee parken worden van elkaar gescheiden door de spoorlijn en de weg van Nairobi naar Mombasa.

Het park heeft een interessante en rijke geschiedenis. Voor het opgericht werd, gebruikten de Waliangulu – en Kambastammen de gronden als jachtgebied. De eerste Europeaan die Mount Kenia met eigen ogen aanschouwde, dr. Johann Ludwig Krapf, reisde in 1848 te voet door dit gebied. Toen men in 1898 bezig was met de bouw van de spoorwegbrug over de Tsavorivier werden de arbeiders belaagd door de gevreesde mensenetende leeuwen van Tsavo. Deze wilde dieren vermoordden meer dan 130 mensen voordat ze zelf afgemaakt werden door kolonel John Henri Patterson. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bouwden de Britten versterkte forten langs de Tsavorivier om zich te beschermen tegen dreigende  invallen vanuit Tanganyika (het huidige Tanzania) door het Duitse leger. Ook de Europese ontdekkingsreiziger kapitein Lugards trok door het gebied op zijn tocht naar Uganda.

Tsavo Oost is een makkelijk bereikbaar en zeer populair park, wat het grote aantal toeristen verklaart. Zij worden voornamelijk aangetrokken door grote kuddes olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen, luipaarden, krokodillen, ellipswaterbokken, koedoes, gerenoeken, zebra’s, hartenbeesten en natuurlijk het prachtige landschap en de overweldigende natuur.

Nairobi

Naast Nairobi (Kenia’s Hoofdstad en een echte metropool ) vinden we Nairobi Nationaal park. Hier spot je wilde dieren met op de achtergrond de Skyline van een wereldstad. De ideale citty short break weekend trip.

Samburu nationaal park

Het wildreservaat van Samburu nationaal park, tevens het woongebied van de Samburu-stam, ligt dan weer net boven de evenaar in het semiwoestijnachtige centrum van Kenia. Dit mooie park bestaat uit 3 delen: Samburu, Buffalo Springs en Shaba. Wat een safari in het Samburu Park extra interessant maakt is dat men hier diersoorten kan aanschouwen die elders praktisch niet voorkomen zoals de Grèvy-zebra, de Beisa oryxen, netgiraffen, Gerenuk (of langnek Impala) en de blauwbenige Somali-struisvogel. Dit gebied wordt ook door ornithologen (vogel liefhebbers) beschouwd als een uitzonderlijk vogelparadijs. Het Nationaal Reservaat Samburu is een van de minder bekende nationale parken, maar bruist evengoed van het leven. Het reservaat ligt langs de oevers van de Ewaso Ngirorivier waardoor het een grote aantrekkingskracht uitoefent op de wilde dieren uit de omliggende tropische graslandvlakten. Het reservaat ligt eveneens midden in de ecologische zone V – een droog en halfdroog gebied met een vochtigheidsgraad van 42 tot 57 wat erop wijst dat de som van evaporatie en transpiratie door planten groter is dan de aanwezige vochtigheid.Overdag is het er buitengewoon warm, terwijl de nachten eerder koel zijn. De gemiddelde jaartemperatuur schommelt tussen 18 en 30 graden Celsius. De gemiddelde neerslag bedraagt 345 mm per jaar met uitschieters in november en april. Het droogseizoen begint eind mei en loopt tot begin oktober. Dan zijn er in het reservaat heel wat wilde dieren aanwezig die zich te goed doen aan de welige plantengroei langs de belangrijkste waterbron. Deze bron loopt naar het reservaat en de nabijgelegen gemeenschappen.Het reservaat kent een enorme dierenpracht, inclusief een hele reeks zeldzame en speciale noordelijke soorten zoals de Grévyzebra, Somalistruisvogel, netgiraffe, gerenoek en de Oost-Afrikaanse spiesbok. Zij worden ook wel de Speciale Vijf van Samburu genoemd. In het park wonen minimum 900 olifanten en verschillende grote roofdieren, zoals de leeuw, luipaard en jachtluipaard, die enorme massa’s toeristen aantrekken. Ook Kamunyak, de leeuwin die minstens zes kleine spiesbokkalfjes adopteerde, woont in het reservaat. Daarnaast treft u in dit unieke en beschermde gebied vaak wilde honden aan. In het park werden meer dan 450 verschillende vogelsoorten waargenomen. De vogels uit het droge noordelijke grasland worden vergezeld van een aantal soorten die op rivieroevers en in bossen leven. Zo wordt het reservaat bewoond door de kleine torenvalk en de Taitavalk, die beiden op de lijst met wereldwijd beschermde vogelsoorten staan. Ook huist het reservaat vijf kwetsbare diersoorten, zoals de Afrikaanse darter, de grote zilverreiger, de witkopgier, vechtarend en de geelsnavelossenpikker.

Laikipia

In Laikipia (centrale provincie van Kenia) treffen we Meru natuurreservaten aan, welke zich in de semi droge zone bevinden. Alsook Mount Kenia Nationaal Park (Afrika’s 2de hoogste berg) waar we de extreem zeldzame Berg Okapi’s kunnen bewonderen. Ook Abedeere Mountains Nationaal park is er te vinden hier maak je de mooiste wandel Safaris. Verder zijn er privé concessies waarvan Solio ranch en Ol Pejeta (Sweetwaters) de gekendste zijn. Deze regio is zeer geschikt voor paardrijden, wat is er nu nog intenser dan tijdens een paardrijdt tocht wilde dieren te spotten in hun meest natuurlijke omgeving. De regio Laikipia en het ecosysteem van Ewaso staan bekend als twee van de belangrijkste gebieden op het vlak van biodiversiteit in Kenia. Na het wereldvermaarde ecosysteem van Masai Mara staan zij op de tweede plaats wat betreft het aantal wilde dieren. Ook komen er hier meer verschillende grote zoogdieren voor dan in gelijk welk ander deel van Kenia. Het ecosysteem van Ewaso biedt bescherming aan het tweede grootste aantal olifanten van Kenia (5400) en het grootste aantal bedreigde diersoorten van het land. Laikipia kent zeven zwaarbewaakte neushoornreservaten die samen een thuis vormen voor meer dan de helft van het totale aantal zwarte neushoorns. De regio kent een uniek klimaat met droog en koel weer door de aanwezigheid van Mount Kenya (5199 meter) en de Aberdare hooglanden (3999 meter). De hoveelheid neerslag verschilt van jaar tot jaar. In Laikipia komen er meer verschillende soorten grote zoogdieren voor dan in gelijk welk ander deel van Kenia. Hier kan u de witte olifant bewonderen, maar ook de neushoorn, de Grévyzebra, de netgiraffe, het Lelwel Hartenbeest (een soort antilope), wilde honden en zeer veel grote roofdieren. U kan deelnemen aan speciale safariritten (game drives) waarbij u geen levende ziel tegenkomt, behalve dan een bonte verzameling wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Laikipia is een woest, maar romantisch toevluchtsoord, niet alleen voor de Grote Vijf, maar ook voor een hele reeks zeldzame en bedreigde diersoorten, waaronder de moerasantilope.

De Rift Valley (grote slenk) één van Afrika’s meest vruchtbare gebieden en het merengebied van Baringo, Bogoria, Nakuru, Elemanteita en Naivasha zijn van ongekende schoonheid met geisers, roze flamingo’s en nijlpaarden.

Nationaal Park Lake Nakuru

De Keniaanse kust is het doorgaans 6°C warmer dan het landsgemiddelde. Het Nationaal Park Lake Nakuru werd oorspronkelijk opgericht in 1960 als een vogelreservaat maar kreeg in 1968 de status van nationaal park. In 1990 werd het meer aangesteld als Ramsarsite. De voedselketen van het park steunt op de cyanophyta spirulina plantensis (een soort algen) waarop grote aantallen kleine flamingo’s overleven. Tijdens het hoogseizoen verzamelen meer dan een miljoen flamingo’s op het meer samen met een half miljoen pelikanen. Het park biedt tevens een thuis aan het grootste aantal neushoorns van Kenia. Het Nakuru meer is een ondiep alkalisch meer gelegen in een schilderachtig landschap omgeven door bossen en weiden. Moerassen en graslanden wisselen hier af met steile rotsen en dagzomende aardlagen, uitgestrekte vlakten met acaciabossen en rotsachtige hellingen beplant met euphorbiabossen. In dit vogelparadijs kan u tot anderhalf miljoen flamingo’s en 450 andere vogelsoorten bewonderen met daarnaast zeldzame diersoorten als de Thomson – en Grantgazelle, de zeldzame langorige en bladneuzige vleermuis, de franjeaap, de Kaapse klipdas, het nijlpaard, luipaard, leeuw, de neushoorn, de ellipswaterbok, de rooibok, de gazelle, de gestreepte hyena, de vleermuisorige vos, de wilde kat, de rietbok en de Afrikaanse goudkat.

Lake Victoria

Verder naar het Westen grenst het land aan Lake Victoria een ware binnen zee. Afrika’s grootste zoetwatermeer en op één na grootse meer van onze aarde.

Mombasa

In het oosten heb je de mooie stranden van de Indische oceaan. Centraal ligt Mombasa met één van Oost Afrika’s grootste natuurlijke havens en Prachtige witte stranden van Lamu, Malindi; Mswambweni , South Beach en de mooie hotels maken het een een must ( Bucket list ) om even uit te blazen na een vermoeiende mooie Safari doorheen Kenia Oost Afrika.

null

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Leer meer over Kenia

null

ACCOMMODATIES

Waar kunt u verblijven

null

REISINFORMATIE

Alles wat u moet weten

Bekijk hier ons aanbod reizen voor Kenia.

Safarireizen Kenia

Privé safari: Serena Special 9d/8n

Met deze privé safari ism Sarova kan u relaxen op het strand.              

Privé safari: Sarova Special 9d/8n

Met deze privé safari ism Sarova kan u relaxen op het strand.              

Privé Safari: Kenia Golf Safari 8d/7n

Met deze safari heeft u gamedrives en golf in één reis.  

Groepsreis: Kenya Highlights 6d/5n

In deze Kenia safari zitten enkele hoogtepunten van het land.  

Privé safari: Safari en strand 8d/7n

Met deze privé safari relaxen op het strand.              

Privé safari: East Africa Explorer 15d/14n

Deze privé safari bied het mooiste van beide landen.  

NL Groepsreis: Het andere Kenia 21 mei 2020

Speciaal door onze safari architecten voor u gemaakt !

Privé safari: Proeven van Kenia 8d/7n

Met deze privé safari gaat u opzoek naar de Big 5.              

Privé Safari: Ontdek Kenia 15d/14n

Deze Kenia reis omvat de meeste hoogtepunten van het land.

Privé Safari: Kenia Special 13d/12n

Deze safari brengt u langs de mooiste parken van Kenia.  

Privé Safari: Keniaans avontuur 8d/7n

In deze Afrika reis zitten enkele hoogtepunten van het land.  

Niet gevonden wat u zocht?

Geen probleem. Onze Afrika safari experts kijken graag, samen met u, naar uw wensen en stellen uw volgende Afrikareis met u samen. Onze tips en ervaring zorgen ervoor dat u ultiem kunt genieten van uw groeps- of individuele reis.