De mooiste natuurparken en de belangrijkste steden, we hebben de bijzonderste plaatsen voor u op een rijtje gezet.

Nairobi

Kenia

Nairobi, de hoofdstad van Kenia, bevindt zich op 1 670 meter boven de zeespiegel. Het is een moderne stad in volle ontwikkeling met veel tegenstellingen. Nairobi kent een rijke mengeling van verschillende etnische groeperingen en heeft het hele jaar door een bijna perfect klimaat. Het Nationaal Museum, de Stadsmarkt en het Nationaal Park, dat zich vlak naast de stad zelf bevindt en het olifantenweeshuis , zijn slechts een paar van de vele bezienswaardigheden.

Bekijk de bijpassende reis

Samburu National Park

Kenia

Bezienswaardigheden in Kenia

Het nationaal park Samburu, met zijn stofrode vlaktes en rivieren met palmen langs de oevers, ligt aan de rand van de uitgestrekte en droge woestijn die vroeger bekend stond als het noordelijk grensgebied. Het 104 vierkante kilometer grote gebied oogt woest met uitstekende rotsen, opgedroogde rivierbeddingen en stekelig struikgewas. Wat wilde dieren betreft, biedt Samburu een veilige thuis aan de bedreigde Grévy Zebra, de zeldzame Oost-Afrikaanse spiesbok en de Somalische struisvogel. Grote kuddes olifanten zwerven overdag langs de dorre heuvels en baden ‘s avonds langs de oevers van de rivier.

Bekijk de bijpassende reis

Lake Naivasha

Kenia

Bezienswaardigheden in Kenia

Naivasha meer is één van de grote zoetwatermeren in de Grote Slenk. Het meer is bekend om fauna en flora, het meer is omringd met gele koorts bomen, papyrusplanten en grasweiden en een paradijs voor vogelliefhebbers. In de vroegere jaren kwamen hier veel kolonialen samen in de nog steeds bestaande Naivasha Country club om in het weekend de laatste nieuwtjes en roddels uit te wisselen. Het Naivasha meer werd toen als landingsplaats gebruikt voor watervliegtuigen omdat er nog geen wegen waren aangelegd. De lokale Masai in die tijd hebben Naivasha de naam "Naiposha" gegeven wat water met rimpels betekent. De kolonialen hebben de naam laterd verbasterd naar het huidige Naivasha. Lake Naivasha is ongeveer 170 km² groot en één van de bijzonderste meren van de Rift Vallei.

Bekijk de bijpassende reis

Lake Nakuru

Kenia

Bezienswaardigheden in Kenia

Lake Nakuru is een wereldberoemde verzamelplaats voor flamingo’s. Het is een prachtig, ondiep alkalisch meer in de Riftvallei en wordt omringd door acaciabossen en tropische graslandschappen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste ornithologische sites ter wereld. Daarnaast is het park ook een reservaat voor de Rothschildgiraffe, de neushoorn en het luipaard.

Bekijk de bijpassende reis

Amboseli National Park

Kenia

Bezienswaardigheden in Kenia

Amboseli is wereldberoemd voor het zicht op de Kilimanjaro (de hoogste vrijstaande berg in de wereld), waarvan de besneeuwde top op een mooie dag steeds zichtbaar is op de achtergrond. Maar het is eveneens bekend voor het grote wild dat er leeft en de immense schoonheid van het park. Wilde dieren spotten is wel zeer makkelijk hier. Rondom het droge zoutmeer bij Ol Tukai is er een grote concentratie aan dieren. Amboseli staat vooral bekend voor de kuddes olifanten, buffels, gnoes, giraffen, gazelles en andere prairiedieren die er hun vaste verblijfplaats hebben. Ook jachtluipaarden worden er wel eens gespot en in het moeras leven de nijlpaarden. Daarnaast zijn er ook heel wat vogelsoorten te bewonderen aan het meer en de moerasgebieden.

Bekijk de bijpassende reis

Masai Mara National Park

Kenia

Bezienswaardigheden in Kenia

De Masai Mara is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia. Het is 1700 km² groot en het grenst aan de Serengeti-vlakte in Tanzania. Een grote attractie is de massale seizoenstrek van de gnoes en de zebra's.

Bekijk de bijpassende reis
Bekijk hier ons aanbod reizen voor Kenia.

Safarireizen Kenia

Privé safari: Serena Special 9d/8n

Met deze privé safari ism Sarova kan u relaxen op het strand.              

Privé safari: Sarova Special 9d/8n

Met deze privé safari ism Sarova kan u relaxen op het strand.              

Privé Safari: Kenia Golf Safari 8d/7n

Met deze safari heeft u gamedrives en golf in één reis.  

Groepsreis: Kenya Highlights 6d/5n

In deze Kenia safari zitten enkele hoogtepunten van het land.  

Privé safari: Safari en strand 8d/7n

Met deze privé safari relaxen op het strand.              

Privé safari: East Africa Explorer 15d/14n

Deze privé safari bied het mooiste van beide landen.  

NL Groepsreis: Het andere Kenia 21 mei 2020

Speciaal door onze safari architecten voor u gemaakt !

Privé safari: Proeven van Kenia 8d/7n

Met deze privé safari gaat u opzoek naar de Big 5.              

Privé Safari: Ontdek Kenia 15d/14n

Deze Kenia reis omvat de meeste hoogtepunten van het land.

Privé Safari: Kenia Special 13d/12n

Deze safari brengt u langs de mooiste parken van Kenia.  

Privé Safari: Keniaans avontuur 8d/7n

In deze Afrika reis zitten enkele hoogtepunten van het land.