De mooiste natuurparken en de belangrijkste steden, we hebben de bijzonderste plaatsen voor u op een rijtje gezet.

Isalo National Park

Madagascar

Bezienswaardigheden in Madagascar

Het Nationaal Park Isalo is ongeveer 80.000 hectare groot en herbergt een van de merkwaardigste landschappen van het eiland. Erosie heeft hier in het zandsteen voor vreemd gevormde figuren gezorgd en wordt daarom ook wel het Colorado van Madagaskar genoemd. Het landschap wordt getekend door bizarre met rotsplanten begroeide zandsteenformaties, diepe koven, steile pieken, grotten en met rivieren doorstroomde graslanden. De Piscine naturelle met bijhorende waterval biedt een aangename verfrissing na een fikse wandeling. Een oase van rust te midden van de natuur!

Bekijk de bijpassende reis

Antnananarivo

Madagascar

Bezienswaardigheden in Madagascar

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar en wordt ook dikwijls Tana genoemd. Deze rond 1625 gestichte stad werd genoemd naar de soldaten die de stad moesten bewaken: 'de stad van duizend mensen'. In 1894 werd het koninkrijk Madagaskar een Franse kolonie. In 1960 kreeg het eiland uiteindelijk zijn onafhankelijkheid terug. Een belangrijke trekpleister van Antananarivo is de Rova, de overblijfselen van wat ooit het imposante paleis van de koningin was. Van hieruit ontdekt u een prachtig uitzicht over de stad.

Bekijk de bijpassende reis

Andasibe

Madagascar

Bezienswaardigheden in Madagascar

Het Nationaal Park Andasibe is een van de drukst bezochte parken van het eiland en herbergt een 810 hectare groot regenwoud. Er leven hier niet alleen verschillende soorten vogels en kameleons, maar ook de Indri indri, de grootste soort onder de lemuren bekend om hun indrukwekkende roep die tot ver in het woud te horen is. Daarnaast komen hier vooral in september en oktober vele orchideeënsoorten tot bloei.

Bekijk de bijpassende reis
Bekijk hier ons aanbod reizen voor Madagascar.

Safarireizen Madagascar

Groepsreis: Proeven van Madagascar 12d

Op deze 12 daagse reis door Madagascar ontdekt u alles over de rijke fauna en flora.