De mooiste natuurparken en de belangrijkste steden, we hebben de bijzonderste plaatsen voor u op een rijtje gezet.

Zanzibar

Tanzania

Bezienswaardigheden in Tanzania

Zanzibar is de ultieme strand ervaring van de Indische oceaan door het fascinerende historische Stone Town en de prachtige stranden. Je kan er scubaduiken, snorkelen, diepzeevissen, kajakken, windsurfen, waterskiën en zeilen op de traditionele Dhows.

Bekijk de bijpassende reis

Mount Kilimanjaro National Park

Tanzania

Bezienswaardigheden in Tanzania

Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika en ook de hoogste losstaande berg in de wereld. Hij heeft een hoogte van 5895 meter. Er leven verschillende dieren in het park, waaronder de boomklipdas, gewone duiker, olifant, zebra, antilope en luipaarden die vaak tijdens hun jacht gezien worden.

Bekijk de bijpassende reis

Ngorongoro

Tanzania

Bezienswaardigheden in Tanzania

De Ngorongoro-krater is de grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. Hij bevindt zich ten noordwesten van Arusha in Tanzania . Deze vulkaanresten zijn vermoedelijk 2-3 miljoen jaar geleden ontstaan uit een vulkaan die zo'n vijf kilometer hoog geweest moet zijn. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen voor in de krater: zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, en nijlpaarden. De gnoepopulatie in de krater neemt niet deel aan de grote migratie tussen de Serengeti en de Masai Mara. Een opvallende afwezige is de giraffe: door hun lange nek en lange poten kunnen zij de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken.

Bekijk de bijpassende reis

Serengeti National Park

Tanzania

Bezienswaardigheden in Tanzania

Serengeti National Park staat bekend voor de jaarlijkse migratie van meer dan 1,5 miljoen gnoes en 250 000 zebra’s, maar ook voor het grote aantal nijlkrokodillen die in de Grumetirivier leven.
Het is ook het meest gekende wildreservaat ter wereld en is ongeëvenaard met zijn natuurlijke schoonheid en wetenschappelijke waarde.
Het park ligt in het noorden van Tanzania en sluit aan bij de Keniaanse grens in het noorden, waar het Maasai Mara National Reserve ligt. In het zuidoosten van het park ligt het Ngorongoro Conservation Area.
Het park staat bekend om de aanwezigheid van de ‘grote vijf’. Er zijn ook veel andere diersoorten zoals het jachtluipaard, gant- en thomsongazelle, lierantilope, eland, waterbok, hyena, baviaan, Afrikaanse wilde hond, giraffe enzovoort. Serengeti National Park heeft ook zo’n 500 vogelsoorten, waaronder de struisvogel, secretarisvogel, koritrap, grijze kroonhaan, marabou ooievaar, vechtarend, dwergpapegaai en veel soorten gieren.
Met meer dan 2 miljoen wildebeesten, 500 000 thomsongazellen en 250 000 zebra’s, heeft het park de grootste concentratie aan vlakte wild in Afrika.

Bekijk de bijpassende reis
Bekijk hier ons aanbod reizen voor Tanzania.

Safarireizen Tanzania

Groepsreis: Tanzania Northern Highlights 7d/6n

Verken Tanzania: het het land van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika.  

NL groepsreis: Het andere Tanzania 8 nov 2020

Verken Tanzania: het het land van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika.  

Groepsreis: Oost Afrika Migratie 15d/14n

Deze groepssafari bied het mooiste van beide landen.  

NL Groepsreis: Kenia en Tanzania 26 nov 2019

Deze groepsreis toont het mooiste van beide landen.  

Wandel expeditie in Tanzania 6d/5n

Deze wandel expeditie brengt u in het hart van de Tanzaniaanse wildernis.  

Privé safari: East Africa Explorer 15d/14n

Deze privé safari bied het mooiste van beide landen.  

Privé safari: Tanzaniaans avontuur 8d/7n

Verken Tanzania: het het land van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika.