De mooiste natuurparken en de belangrijkste steden, we hebben de bijzonderste plaatsen voor u op een rijtje gezet.

Johannesburg

Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Johannesburg, met de bijnamen eGoli of City of Gold, is een stad vol contrasten. Het ruige tentenkamp van goudzoekers van toen heeft plaatsgemaakt voor een moderne stad met een mengeling van culturen. De tegenstellingen tussen een aantal rijke, groene voorsteden en de eindeloze rijen huisjes in Soweto, de grootste zwarte voorstad, zijn groot. Een begeleid bezoek aan Soweto toont niet alleen de dagelijkse realiteit van het leven in een zwarte township, maar levert ook een interessante analyse op van het politieke verleden en heden van Zuid-Afrika.

Bekijk de bijpassende reis

Kaapstad

Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

De 'moederstad' is voor velen de mooiste en meest romantische stad van Zuid-Afrika. Het prachtige, bergachtige landschap ontvouwt zich tot aan de Atlantische Oceaan en herbergt diverse hoogtepunten. Vanop de Tafelberg hebt u bij goed weer een spectaculair uitzicht op de stad. Cape Point, een mooi natuurreservaat in het meest zuidelijke deel van het schiereiland, biedt eveneens schitterende panorama’s, terwijl bij Boulders Beach een unieke kolonie Afrikaanse pinguïns leeft. In de Nationale Botanische Tuin van Kirstenbosch groeien meer dan 22.000 verschillende plantensoorten, waaronder het typische fynbos. Dit is een verzamelnaam voor ontelbare soorten proteaceae, ericaceae en restionaceae.
In Kaapstad kunnen kooplustigen terecht op een van de sfeervolle markten of in het Victoria & Albert Waterfront met zijn vele winkels, restaurants en cafés. Van hieruit vertrekt de veerboot naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela samen met andere anti-apartheidsactivisten jarenlang gevangen zat. Wie zich voor de geschiedenis van het land interesseert, kan hier terecht voor een rondleiding. Ook een bezoek aan het District Six Museum of het Bo-Kaap Museum, of een geleid bezoek aan een van de townships rond Kaapstad zijn ideale gelegenheden om iets bij te leren over het leven van de Zuid-Afrikanen.

Bekijk de bijpassende reis

Tsitsikamma National Park

Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Dit park maakt deel uit van de bekende Tuinroute. Het woord ‘Tsitsikamma’ betekent ‘plaats van veel water’. Het park ligt aan de kust en omvat niet alleen een van de laatste stukken oerwoud van Zuid-Afrika en een berggebied begroeid met fynbos, maar ook de rotsige kustlijn zelf. Het park loopt nog 800 m ver in zee, zodat ook de kwetsbare ecosystemen voor de kust beschermd gebied zijn.

Bekijk de bijpassende reis

Swaziland

Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Het koninkrijkje Swaziland, dat aan Zuid-Afrika en Mozambique grenst, heeft niet meer dan één miljoen inwoners. In het mooie heuvelachtige landschap liggen zes nationale parken, waarvan het Mlilwane en het Mkhaya de bekendste zijn. In de buurt van de hoofdstad Mbabane, een eerder rustige en kleine stad, woont de koning in een paleis in Lobamba.
In de glasfabriek van Ngwenya kunt u originele souvenirs kopen. Ook de prachtige kaarsen zijn een leuke herinnering aan dit land met zijn vriendelijke bevolking.

Bekijk de bijpassende reis

Hluhluwe Game Reserve

Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Het wildreservaat van Hluhluwe maakt deel uit van het Hluhluwe-Umfolozi Park. Het is vooral bekend om zijn neushoorns. Zowat 100 jaar geleden waren er maar 20 neushoorns over in het gebied. Het programma om de bedreigde neushoorns te redden had zoveel succes dat er nu bijna 2.000 in het park leven. In 1994 kon het dier dan ook van de lijst van de World Conservation Union van bedreigde dieren worden geschrapt.
Alle leden van de Grote Vijf komen in dit reservaat voor: olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn. Ook gnoes, giraffen, nijlpaarden, impala’s, kudu's, zebra’s en wilde honden voelen zich hier thuis.

Bekijk de bijpassende reis

Kruger National Park

Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Dit nationale park is het bekendste en grootste natuurpark van Zuid-Afrika. Omdat het gebied meer dan 19.000 km2 groot is, omvat het meerdere biotopen die verschillen naargelang de bodemsamenstelling, neerslag en vegetatie. Het park heeft dan ook de grootste soortenrijkdom van Afrika. Met een beetje geluk ziet men hier de Grote Vijf: olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden. Er leven ook impala's, zebra's, giraffen en nog vele andere dieren. Vanaf de goed onderhouden hoofdwegen kunt u een grote verscheidenheid aan wild observeren en fotograferen

Bekijk de bijpassende reis
Bekijk hier ons aanbod reizen voor Zuid-Afrika.

Safarireizen Zuid-Afrika

Groepsreis:Northern/Southern Experience 24d/23n

In deze groepsreis ontdekt u 4 prachtige landen

Groepsreis:Zimbabwe/Botswana Game tracker 16d/15n

Ontdek de verscheidenheid van de beide landen

Groepsreis: Wonders of the Gardenroute 8d/7n

Verken in groep de pracht en praal van Zuid Afrika.

Groepsreis: Wandelsafari Zuid Afrika: 14d/13n

Verken al wandelend de pracht en praal van Zuid-Afrika.

Groepsreis: Grand Explorer 13d/12n

In deze groepsreis ontdekt u de regio van Kaapstad tot Windhoek.

Groepsreis: Botswana Untouched 13d/12n

Ontdek de verscheidenheid van de Delta en de Victoria watervallen

Self drive Zuid-Afrika: Tuinroute 6d/5n

Verken op geheel eigen tempo de pracht en praal van Zuid Afrika.

Self drive: Kurger park en Swaziland 9d/8n

Verken op geheel eigen tempo de pracht en praal van Zuid-Afrika.

Groepsreis: De wereld in 1 land 20d/19n

Wanneer krijg je in je leven de kans om de wereld in 1 land te kunnen bekijken?

Afrivlaams begeleide groepsreis Zuid Afrika

Een groepsreis met als hoogtepunt een ‘Afrikaanse Big Five’ safari.