123

Ontdek  Botswana  tijdens deze internationale groepsreis. Maak kennis met de indrukwekkende Victoria Watervallen en de geheimen van de Okavango Delta.

Printvriendelijke versie

VERTREK Verschillende afreisdatums
INCLUSIEF
Alle maaltijden zoals gespecificeerd
Transport  in volledig uitgerust safarivoertuig
Accommodaties zoals beschreven of gelijkwaardig
Professionele lokale gids
Inkomgelden van de Nationale parken en activiteiten voorgesteld in het programma
EXCLUSIEF
Alle persoonlijke uitgaven zoals drankjes, wasservice, telefoon, enz
Fooien aan chauffeur en gidsen

Internationale vluchten

Lokale betalingen 89€ pp

Visum
Annulatie- en/of reisverzekeringen ten strengste aangeraden!!
Inentingen meer info bij je huisarts of op het Tropisch instituut

Voor deze reis adviseren we om diverse inentingen te voorzien alvorens uw reis aanvangt. Meer informatie kunt u krijgen in een van onze kantoren. Kijk voor meer informatie over deze reis op onze landpagina of verder in ons reisoverzicht. Wij wensen u alvast een schitterende vakantie toe.

1

DAG 1: Johannesburg, Zuid Afrika

Bij uw aankomst in Johannesburg word u overgebracht naar de Safari Club, waar u kan bekomen van uw vlucht. U kan de stad al wat verkennen, afhankelijk van uw aankomstuur of deelnemen aan optionele activiteiten. Er staat nog een samenkomst gepland met de gids en de medereizigers rond 18 uur.

2

DAG 2: Marakele National Park, Zuid Afrika

Ontbijt, lunch, diner

Een vroege ochtend vertrek uit The Safari Club in Johannesburg voert ons via Pretoria, Thabazimbi en door de Limpopo provincie naar Marakele National Park in het hart van de Waterberg Mountains. Alle wildsoorten van olifanten tot neushoorns, evenals een geweldige variëteit aan vogels hebben zich hier gevestigd. We gaan ’s avonds op een gamedrive met zonsondergang en we genieten van ons avondmaal, bereid door onze gids. We brengen onze eerste nacht in de Afrikaanse wildernis door in Tlopi Tented Camp of gelijkwaardig.

3

DAG 3: Khama Rhino Sanctuary, Botswana

Ontbijt, lunch

Onze bestemming vandaag is het Khama Rhino Sanctuary. Deze werd in 1992 werd opgericht om de verdwijnende witte neushoorn te redden. Het herstelt ook een gebied in zijn vorige natuurlijke staat en bieden economische voordelen aan de lokale Batswana – gemeenschap, door middel van toerisme en het duurzaam gebruik van natuurlijke middelen. We verkennen het reservaat door middel van een gamedrive op zoek naar de neushoorns. We overnachten in Serowe Hotel of gelijkwaardig.

4

DAG 4: Planet Baobab, Botswana

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag reizen we naar het Makgadikgadi Pans National Park-gebied in Botswana. Na het inchecken in onze accommodatie (Planet Baobab of gelijkwaardig), wandelen we met onze gids door het omliggende baobab-bos. Hij zal de lokale ecologie, geologie en de unieke biologie van de baobabs uitleggen.

5

DAG 5: Maun, Botswana

Ontbijt, lunch

Deze morgen vertrekken we naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango-delta. Onderweg reizen we via Nxai Pan, een uitgedroogd meer dat deel uitmaakt van het grotere Makgadikgadi-systeem. Het is bedekt met voedzame korte grassen en bevat kleine eilanden van acaciabomen. Nxai Pan trekt ook enorm veel carnivoren aan zoals leeuw, luipaard, cheeta en de wilde hond. Na onze Nxai Pan excursie gaan we verder met onze reis naar Maun, waar we overnachten in Thamalakane River Lodge of gelijkwaardig.

6-7

DAG 6&7: Greater Moremi, Botswana

Ontbijt, lunch, diner

Na het ontbijt worden we opgehaald door onze lokale Botswana-gids en maken we een korte rit naar de Mokoro station. Vanaf hier zullen we in deze dikke kano’s dobberen om de vegetatie van de Okavango-delta te ontdekken, evenals de verscheidenheid aan vogels en dieren in het wild. In tegenstelling tot andere delta’s mondt hij uit in de Kalahari-woestijn zonder ooit de kust te bereiken. Na deze spectaculaire excursie begeven wij ons naar ons kamp,(Bedouin Bush Camp of gelijkwaardig) dat zich in het Greater Moremi-gebied bevindt. Daar kunnen we genieten van het diner en beginnen aan een nachtelijke gamedrive in de privéconcessie – een fantastische gelegenheid om enkele dieren te zien die moeilijker te spotten zijn tijdens de dag. De volgende dag hebben we de mogelijkheid om de dag door te brengen met gamedrives. In ons open 4×4 voertuig verkennen we de westelijke kant van het Moremi Game Reserve met hopelijk een verscheidenheid aan wild.

8

DAG 8: Moremi Game Reserve

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag gaan we naar het beroemde Moremi Game Reserve dat bekend staat als een van de mooiste en gevarieerde reservaten in Afrika, met een ongekende concentratie van dieren in het wild. De hele dag besteden we in de ongerepte natuur van het reservaat, waar een grote verscheidenheid aan planten en dieren leven – een ‘must see’ voor elke Botswana Safari.

9

DAG 9: Chobe National Park, Botswana

Ontbijt, lunch, diner

We moeten vroeg opstaan, want dit is de langste dag van onze safari met een volle dag van ongeveer 10 uur rijden. We verlaten het kamp in het Greater Moremi-gebied en reizen door de nationale parken Moremi, Savuti en Chobe naar Kasane, de toegangspoort tot de Chobe Nationaal Park. Geniet van de natuurverschillen in deze gebieden. Onze lodge ( Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig)ligt aan de oever van het Chobe River.

10

DAG 10: Chobe National Park, Botswana

Ontbijt, diner

We beginnen de ochtend met een spannende gamedrive in het Chobe National Park, dat samen met veel soorten groot wild, beschikt over de grootste concentratie van olifanten in Afrika. We genieten ’s middags van een bootexcursie op de Chobe-rivier, kijkend naar olifanten, nijlpaarden, krokodillen en een verscheidenheid aan vogels zonder onze verrekijkers te moeten gebruiken – je bent dichtbij genoeg voor close-up foto’s. We zijn ook getuige van een spectaculaire Afrikaanse zonsondergang.

11-12

DAG 11&12: Victoria Falls, Zimbabwe

Ontbijt, lunch op dag 11, diner op dag 12

Onze reis brengt ons naar Zimbabwe, thuisbasis van een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld, de machtige Victoria Falls. In de namiddag hebben we een ontspannende zonsondergang cruise op de Zambezi rivier. We checken in in de A’Zambesi River Lodge of gelijkwaardig. Je bent de rest van de dag en de volgende dag vrij om  deelnemen aan een van de vele optionele activiteiten die worden aangeboden.

13

DAG 13: Victoria Falls, Zimbabwe

Ontbijt

Onze reis eindigt na het ontbijt. U wordt overgebracht naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

​​

De geselecteerde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Als een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig of beter alternatief voor u reserveren.

Bedouin Bush Camp

4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Khwai rivier, Botswana

...

Topvoorzieningen

 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Chobe Safari Lodge

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Chobe, Botswana

  ...

  Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Souvenirwinkel
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wi-Fi in de lobby
 • Airconditioning
 • Badkamer met douche
 • Telefoon
 • A'Zambezi River Lodge

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Victoria Falls, Botswana

  ...

  Topvoorzieningen

 • Arts op afroep
 • Zwembad / plunchpool
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • Wi-Fi in de lobby
 • Airconditioning
 • Haardroger
 • Telefoon
 • Een privéreis is een sublieme ervaring waarbij ieder moment van de dag zorgvuldig met u wordt gekozen. Het spreekt voor zich dat wij dit van begin tot eind met u overlopen zodat uw wensen optimaal vertaald worden in de reis. Indien u interesse heeft in een privéreis kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij contacteren u vervolgens voor een afspraak bij ons op kantoor of bij u thuis.