Begin je tour door het Marakele National Park, Khama Rhino Sanctuary en de Makgadikgadi-pannen te ervaren. Zie giraffen, olifanten, zebra’s, leeuwen en wildebeesten in het Moremi-wildreservaat vanuit je open 4×4-voertuig. Ontdek de Okavango-delta in traditionele kano’s en geniet van de natuur van Chobe National Park tijdens een boottocht op de Chobe-rivier.

Print versie

 

VERTREK  Zie afreisdatum voor periode 2020
TOURCODE LA-JENBU
VANAF PRIJS € 3210
EIGENSCHAP Kleine internationale groep min 4, max 12 personen
INCLUSIEF Alle maaltijden zoals gespecificeerd
Ervaren Engelstalige chauffeur/gids
Transport in een volledig uitgerust safari voertuig
Activiteiten voorgesteld in het programma
Accommodaties zoals beschreven of gelijkwaardig
EXCLUSIEF Fooien aan kruiers, chauffeur en gidsen
Alle persoonlijke uitgaven zoals dranken, telefoon …
Internationale vluchten
Lokale betalingen € 89 pp
Duitstalige gids €65 pp
Annulatie en/of bijstands verzekering (aangeraden!!!)
Inentingen, meer info bij je huisarts of Tropisch instituut
VISUM Paspoort met geldigheid van minstens 6 maanden bij aankomst
Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Botswana reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag uw gemeentebestuur een meertalig geboortecertificaat, dat ook in het Engels is opgesteld.
Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder of ouder nodig, eveneens in het Engels. U kan dit zelf opstellen en de handtekening laten legaliseren bij uw gemeentebestuur.
Voor meer informatie: http://www.botswana-brussels.com/#!consular-services/c1cly
1

DAG 1: Johannesburg, Zuid Afrika

Bij uw aankomst in Johannesburg word u overgebracht naar de Safari Club, waar u kan bekomen van uw vlucht. U kan de stad al wat verkennen, afhankelijk van uw aankomstuur of deelnemen aan optionele activiteiten. Er staat nog een samenkomst gepland met de gids en de medereizigers rond 18 uur.

2

DAG 2: Marakele National Park, Zuid Afrika

Ontbijt, lunch, diner

Een vroege ochtend vertrek uit The Safari Club in Johannesburg voert u via Pretoria, Thabazimbi en door de Limpopo provincie naar Marakele National Park in het hart van de Waterberg Mountains. Alle wildsoorten van olifanten tot neushoorns, evenals een geweldige variëteit aan vogels hebben zich hier gevestigd. U gaat ’s avonds op een gamedrive met zonsondergang en  geniet van een avondmaal, bereid door de gids. Jullie brengen de eerste nacht in de Afrikaanse wildernis door in Tlopi Tented Camp of gelijkwaardig.

3

DAG 3: Khama Rhino Sanctuary, Botswana

Ontbijt, lunch

De bestemming vandaag is het Khama Rhino Sanctuary. Deze werd in 1992 werd opgericht om de verdwijnende witte neushoorn te redden. Het herstelt ook een gebied in zijn vorige natuurlijke staat en bieden economische voordelen aan de lokale Batswana – gemeenschap, door middel van toerisme en het duurzaam gebruik van natuurlijke middelen. Verken het reservaat door middel van een gamedrive op zoek naar de neushoorns. Jullie overnachten in Serowe Hotel of gelijkwaardig.

4

DAG 4: Planet Baobab, Botswana

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag verder naar het Makgadikgadi Pans National Park-gebied in Botswana. Na het inchecken in de accommodatie (Planet Baobab of gelijkwaardig), een wandeling met de plaatselijke gids, door het omliggende baobab-bos. Hij zal de lokale ecologie, geologie en de unieke biologie van de baobabs uitleggen.

5

DAG 5: Maun, Botswana

Ontbijt, lunch

Deze morgen vertrek naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango-delta. Onderweg reizen jullie via Nxai Pan, een uitgedroogd meer dat deel uitmaakt van het grotere Makgadikgadi-systeem. Het is bedekt met voedzame korte grassen en bevat kleine eilanden van acaciabomen. Nxai Pan trekt ook enorm veel carnivoren aan zoals leeuw, luipaard, cheeta en de wilde hond. Na de Nxai Pan excursie  verder met de reis naar Maun, waar jullie overnachten in Thamalakane River Lodge of gelijkwaardig.

6-7

DAG 6 & 7: Greater Moremi, Botswana

Ontbijt, lunch, diner

Na het ontbijt worden jullie opgehaald door de lokale Botswana-gids en maken jullie een korte rit naar de Mokoro station. Vanaf hier zult u in dikke kano’s dobberen om de vegetatie van de Okavango-delta te ontdekken, evenals de verscheidenheid aan vogels en dieren in het wild. In tegenstelling tot andere delta’s mondt hij uit in de Kalahari-woestijn zonder ooit de kust te bereiken. Na deze spectaculaire excursie begeven jullie naar het kamp,(Bedouin Bush Camp of gelijkwaardig) dat zich in het Greater Moremi-gebied bevindt. Daar kunnen jullie genieten van het diner en beginnen aan een nachtelijke gamedrive in de privéconcessie – een fantastische gelegenheid om enkele dieren te zien die moeilijker te spotten zijn tijdens de dag. De volgende dag hebben jullie de mogelijkheid om de dag door te brengen met gamedrives. In jullie open 4×4 voertuig verkennen jullie de westelijke kant van het Moremi Game Reserve met hopelijk een verscheidenheid aan wild.

8

DAG 8: Moremi Game Reserve

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag gaan jullie naar het beroemde Moremi Game Reserve dat bekend staat als een van de mooiste en gevarieerde reservaten in Afrika, met een ongekende concentratie van dieren in het wild. De hele dag bested u in de ongerepte natuur van het reservaat, waar een grote verscheidenheid aan planten en dieren leven – een ‘must see’ voor elke Botswana Safari.

9

DAG 9: Chobe National Park, Botswana

Ontbijt, lunch, diner

jullie moeten vroeg opstaan, want dit is de langste dag van uw safari met een volle dag van ongeveer 10 uur rijden. Verlaat het kamp in het Greater Moremi-gebied en reis door de nationale parken Moremi, Savuti en Chobe naar Kasane, de toegangspoort tot de Chobe Nationaal Park. Geniet van de natuurverschillen in deze gebieden. Jullie lodge ( Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig)ligt aan de oever van het Chobe River.

10

DAG 10: Chobe National Park, Botswana

Ontbijt, diner

Begin de ochtend met een spannende gamedrive in het Chobe National Park, dat samen met veel soorten groot wild, beschikt over de grootste concentratie van olifanten in Afrika. Geniet ’s middags van een bootexcursie op de Chobe-rivier, kijkend naar olifanten, nijlpaarden, krokodillen en een verscheidenheid aan vogels zonder  verrekijkers te moeten gebruiken – je bent dichtbij genoeg voor close-up foto’s. Jullie zijn ook getuige van een spectaculaire Afrikaanse zonsondergang.

11-12

DAG 11&12: Victoria Falls, Zimbabwe

Ontbijt, lunch op dag 11, diner op dag 12

De reis brengt jullie naar Zimbabwe, thuisbasis van een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld, de machtige Victoria Falls. In de namiddag hebben jullie een ontspannende zonsondergang cruise op de Zambezi rivier. Check-in in de A’Zambesi River Lodge of gelijkwaardig. Je bent de rest van de dag en de volgende dag vrij om  deelnemen aan een van de vele optionele activiteiten die worden aangeboden.

13

DAG 13: Victoria Falls, Zimbabwe

Ontbijt

Jullie reis eindigt na het ontbijt. U wordt overgebracht naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

​​

De geselecteerde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Als een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig of beter alternatief voor u reserveren.

Bedouin Bush Camp

4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Khwai rivier, Botswana

...

Topvoorzieningen

 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Chobe Safari Lodge

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Chobe, Botswana

  ...

  Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Souvenirwinkel
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wi-Fi in de lobby
 • Airconditioning
 • Badkamer met douche
 • Telefoon
 • A'Zambezi River Lodge

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Victoria Falls, Botswana

  ...

  Topvoorzieningen

 • Arts op afroep
 • Zwembad / plunchpool
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • Wi-Fi in de lobby
 • Airconditioning
 • Haardroger
 • Telefoon
 • Prijs pp € 3210 – Singel supplement € 880

  Lokale betaling € 89 – Duitstalige gids  € 65pp

  afreis datum taal afreis datum taal
  17/02/2020 Engels 2/08/2020 Engels
  13/03/2020 Engels 20/08/2020 Duits
  5/04/2020 Engels 5/09/2020 Duits
  11/05/2020 Duits 21/09/2020 Engels
  27/05/2020 Engels 4/10/2020 Engels
  20/06/2020 Engels 16/10/2020 Duits
  14/07/2020 Duits 13/11/2020 Engels
  17/12/2020 Engels