01

Wanneer krijg je in je leven de kans om de wereld in 1 land te kunnen bekijken? Juist, nooit.. Deze schitterende reis is uniek in de wereld en geeft in 20 dagen de prachtigste stukjes ter wereld vanuit het schitterende Zuid Afrika. Kortom, een wereldreis in 20 dagen. Nu speciaal voor u bij Woni Safaris.

Printvriendelijke versie

PERIODE Veschillende afreisdatums
VANAFPRIJS 2.685 euro per persoon (Exclusief int. vlucht)
EIGENSCHAPPEN Kleine groep, (min 4 – max 14) Engelse gids.
INCLUSIEF
Alle maaltijden zoals gespecificeerd
Logies zoals beschreven of gelijkwaardig
Vervoer ter plaatse
Game drives zoals vermeld
Inkomgelden en park fees
Lokale gids ( Engelstalig)
EXCLUSIEF
Internationale vluchten
Alle persoonlijke uitgaven, dranken en fooien ,optionele activiteiten
Visum  voor Zuid Afrika, Eswatini en Lesotho
Annulatie- en/of reisverzekeringen ten strengste aangeraden!!

Voor deze reis adviseren we om diverse inentingen te voorzien alvorens uw reis aanvangt. Meer informatie kunt u krijgen in een van onze kantoren. Kijk voor meer informatie over deze reis op onze landpagina of verder in ons reisoverzicht. Wij wensen u alvast een schitterende vakantie toe.

1

DAG 1 Johannesburg

Na aankomst in Johannesburg transfer naar de Safari Club (of gelijkwaardig). In de namiddag maken we kennis met de gids en de rest van de groep. Er is een informatie vergadering gepland rond 18uur. Optionele excursies op voorhand boekbaar, prijzen op aanvraag.

2

DAG 2 Johannesburg- Mpumalanga

Ontbijt

We vertrekken richting oosten naar Mpumalanga. Een landschap gekenmerkt door bergen, panoramische passen, valleien, rivieren, watervallen en bossen. We brengen de nacht door in Graskop Hotel (of gelijkwaardig), een klein dorpje gelegen op de flanken van de Drakensberg. De start van de Panoramaroute en de poort naar het Kruger National Park.

3-4

DAG 3&4 Kruger National Park

Ontbijt

Deze ochtend beginnen we met een mooie rit langs de Panorama route, misschien wel een van de mooiste bestemmingen in Zuid Afrika. Het meest spectaculaire stuk is de Blyde Rivier Canyon, dat is de 3de grootste canyon in de wereld en gevuld met weelderige vegetatie en fauna. We maken een stop bij Brourke’s Luck Potholes om deze spectaculaire rotsformaties te bekijken, die eeuwen geleden gevormd zijn door erosie. In de middag rijden we naar Kruger Park. We verblijven hier 2 nachten om de wilde dieren van Afrika te kunnen zoeken tijdens onze ochtend en middag game drives. Overnachting in Berg en Dal Camp (of gelijkwaardig) Game view drive in een open voertuig mogelijk mits supplement.

5-6

DAG 5&6 Koninkrijk Eswatini

Ontbijt en lunch op dag 6

Vandaag steken we de grens over met het Koninkrijk Eswatini. Maak kennis met de cultuur en de tradities waar de Swazi’s zo trots op zijn. We blijven 2 nachten in de Mlilwane Rest Camp ( of gelijkwaardig) gelegen in de “Valley of heaven”. Naast veel vogels kunnen we ook  nijlpaarden, giraffen, zebra’s, en antilopen tegen komen op onze begeleide wandeling. De volgende dag bezoeken we de hoeve Umphakatsi Chief’s, voor een interactieve ervaring.

7-8

DAG 7&8 Zululand

Ontbijt

Na een bezoek aan de ambachtelijke markt rijden we terug Zuid Afrika binnen via Noord Kwa Zulu Natal. De volgende morgen ontdekken we het Hluhluwe Game Reserve tijdens een game drive. Dit is het oudste wildreservaat in Afrika en een veilige thuishaven voor de zwarte en witte neushoorns. In de namiddag naar Isimangaliso Wetland Park. Hier genieten we van een boottochtje op de St.Lucia voor een close encouter met krokodillen en nijlpaarden die de rivier bevolken. We slapen in Ezulwini Game Lodge of gelijkwaardig.

9-10

DAG 9&10 Drakensberg

Ontbijt,diner (en lunch op dag 10)

Verder landinwaarts brengen we 2 nachten door in The Cavern (of gelijkwaardig), een 3000 hectare bergreservaat, grenzend aan het Royal Natal National Park. De belangrijkste kenmerken zijn : het drakenberg amfitheater: een rotswand van 5 km lang en tot 1200m hoog, de Mont-aux sources piek waar de bronnen beginnen van de Orange en de Tugela rivieren en de 947m Tugela watervallen. De tijd zal besteed worden door begeleide wandelingen door de natuur.

11-12

DAG 11&12 Lesotho

Ontbijt en lunch op dag 11

Vandaag steken we de grens over met het Koninkrijk Lesotho: het zuidelijkste land in de wereld, rijk aan een natuurlijke schoonheid, flora, fauna en cultureel erfgoed; Malealea is gelegen in een afgelegen deel van West Lesotho, met een adembenemende schoonheid. We hebben de kans om het traditionele Basotho leven te ervaren. Een volk met solide tradities, overtuigingen en gewoontes. Geen bezoek aan Lesotho is compleet zonder een ritje op een pony, het vervoer bij  uitstek bij de meeste Basotho’s, gewoon omdat deze stoere dieren op de smalle paden beter zijn dan de 4×4’s. We overnachten in Malalea lodge of gelijkwaardig.

13

DAG 13 Cradock

Ontbijt

We laten de schoonheid van Lesotho achter ons en rijden naar het historische Karoo stadje: Cradock. Opgericht als een grenspost in 1814, is de stad een belangrijk agrarisch centrum met traditionele Karoo gastvrijheid. Bekend om zijn natuurlijke zwavelbronnen. Cradock is een plaats met literaire legendes en  het oudste deel van de stad is gezegend met mooie gebouwen. Overnachting in Die Tuishuise of gelijkwaardig.

14

DAG 14 Addo Elephant National Park

Ontbijt

Addo Elephant National Park is de thuishaven van de Addo olifanten en de vliegende mestkever. We gaan op zoek naar luipaarden, buffels..enz tijdens een namiddag  game drive. De vooravond brengen we door aan een verlichte drinkplaats om de nachtdieren te bewonderen en te luisteren naar hun gezangen. We slapen in Addo Elephant Rest camp of gelijkwaardig. Game drive in een open voertuig mits supplement.

15-16

DAG 15&16 Tsitsikamma

Ontbijt

Na het ontbijt brengt onze reis ons naar een gebied van verrassende schoonheid langs de zuidkust van Zuid-Afrika: beter bekend als de tuinroute. We verblijven 2 nachten in de storms Rivier Tsitsikama Village Inn (of gelijkwaardig) in het hart van het Tsitsikamma Forest. We maken een ontspannende wandeling waarmee we de rotsachtige kustlijn verkennen.

17

DAG 17 Knysna- Oudtshoorn

Ontbijt

Na een bezoek aan de “Kopjes” in Knysna, een stad gelegen op een rustige lagune. Reizen we via de Outeniqua bergpas naar de kleine karoo tot aan de  stad Oudshoorn. We maken een uitstap naar de beroemde Cango Caves, met hun indrukwekkende oude stalagmieten en stalactieten. Voordat we gaan overnachten in de struisvogel hoofdstad van de wereld. (Turnberry Boutique hotel of gelijkwaardig)

18-19

DAG 18&19 Kaapstad

Ontbijt

Verder richting Kaapstad bezoeken we de mooie universiteits- stad Stellenbosch, voor een wijnproeverij. Eenmaal in Kaapstad besteden we onze vrije namiddag op  één van de prachtige stranden en genieten van de zonsondergang. De volgende morgen verkennen we de Moederstad met de Cape Point tour. We verblijven in The Townhouse Hotel of gelijkwaardig.

20

DAG 20 Kaapstad

Ontbijt

De laatste dag is ter vrije besteding. Of boek op voorhand een van onderstaande excursies bij. Als het weer het toelaat is er een mogelijkheid om de kabelbaan te nemen (mits betaling) naar de Tafelberg en te genieten van een laatste blik op de kaap de Goede Hoop, voor onze transfer naar de luchthaven.

Optionele excursies Kaapse regio op aanvraag

De geselecteerde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Als een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig of beter alternatief voor u reserveren.

Graskop Hotel

3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Mpumalanga, Zuid-Afrika

Gelegen aan de Drakensbergen met een prachtig uitzicht is deze accommodatie de ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen....

Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Wasserij service
 • Wi-Fi in de lobby
 • Badkamer met douche
 • Tsitsikamma Village Inn

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Stormsrivier , Zuid-Afrika

  Vannuit deze charmante plek kan u Tsitsikamma National Park vlot verkennen....

  Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • Bungalows
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Souvenirwinkel
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Badkamer met douche
 • GratisWifi
 • Haardroger
 • Telefoon
 • Massage
 • Voor meer informatie over deze schitterende reis kunt u onderstaande documentatie bekijken of contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder en onze Afrika experts helpen u op weg naar uw volgende droomvakantie.

  Printvriendelijke versie

  Of contacteer ons voor persoonlijk advies: