Deze safari heeft alles: adembenemende uitzichten, wilde dieren, cultuur en natuur en de rijke geschiedenis van Lesotho en eSwatini.

Print versie

 

VERTREK Zie afreisdatum voor periode 2020
TOURCODE LA-JENWIOC
VANAF PRIJS € 2685
EIGENSCHAP Kleine internationale groep min 4, max 12 personen
INCLUSIEF Alle maaltijden zoals gespecificeerd
Ervaren Engelstalige chauffeur/gids
Transport in een volledig uitgerust safari voertuig
Activiteiten voorgesteld in het programma
Accommodaties zoals beschreven of gelijkwaardig
EXCLUSIEF Fooien aan kruiers, chauffeur en gidsen
Alle persoonlijke uitgaven zoals dranken, telefoon …
Internationale vluchten
Duitstalige of Franstalige gids €100 pp
Annulatie en/of bijstands verzekering (aangeraden!!!)
Inentingen, meer info bij je huisarts of Tropisch instituut
VISUM paspoort met twee lege pagina’s en nog minstens 30 dagen geldig vanaf de datum van het voorziene vertrek uit Zuid-Afrika
Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Zuid Afrika reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag uw gemeentebestuur een meertalig geboortecertificaat, dat ook in het Engels is opgesteld.
Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder of ouderS nodig, eveneens in het Engels. U kan dit zelf opstellen en de handtekening laten legaliseren bij uw gemeentebestuur.
Voor meer informatie: http://www.southafrica.be/consular-information/
1

DAG 1 Johannesburg

Na aankomst in Johannesburg transfer naar de Safari Club . In de namiddag maken jullie kennis met de gids en de rest van de groep. Er is een informatie vergadering gepland rond 18uur. Optionele excursies op aanvraag.

2

DAG 2 Johannesburg- Mpumalanga

Ontbijt

Jullie vertrekken richting oosten naar Mpumalanga. Een landschap gekenmerkt door bergen, panoramische passen, valleien, rivieren, watervallen en bossen. Jullie brengen de nacht door in Graskop Hotel in een klein dorpje gelegen op de flanken van de Drakensbergen. Dit is de start van de Panoramaroute en de poort naar het Kruger National Park.

3-4

DAG 3 & 4 Kruger National Park

Ontbijt

Deze ochtend beginnen jullie met een mooie rit langs de Panorama route, misschien wel een van de mooiste bestemmingen in Zuid Afrika. Het meest spectaculaire stuk is de Blyde Rivier Canyon, dat is de 3de grootste canyon in de wereld en gevuld met weelderige vegetatie en fauna. Jullie maken een stop bij Brourke’s Luck Potholes om deze spectaculaire rotsformaties te bekijken, die eeuwen geleden gevormd zijn door erosie. In de middag rijden jullie naar Kruger Park. Jullie verblijven hier 2 nachten om de wilde dieren van Afrika te kunnen zoeken tijdens onze ochtend en middag game drives. Game view drive in een open voertuig mogelijk mits supplement.

5-6

DAG 5 & 6 Koninkrijk eSwatini

Ontbijt en lunch op dag 6

Vandaag steken jullie de grens over met het Koninkrijk eSwatini. Maak kennis met de cultuur en de tradities waar de Swazi’s zo trots op zijn. jullie blijven 2 nachten in de Mlilwane Rest Camp gelegen in de “Valley of heaven”. Naast veel vogels kunnen jullie ook  nijlpaarden, giraffen, zebra’s, en antilopen tegen komen op de begeleide wandeling. De volgende dag bezoeken jullie de hoeve Umphakatsi Chief’s, voor een interactieve ervaring.

7-8

DAG 7 & 8 ZULULAND

Ontbijt

Na een bezoek aan de ambachtelijke markt rijden jullie terug Zuid Afrika binnen via Noord Kwa Zulu Natal. De volgende morgen ontdekken van het Hluhluwe Game Reserve tijdens een game drive. Dit is het oudste wildreservaat in Afrika en een veilige thuishaven voor de zwarte en witte neushoorns. In de namiddag naar Isimangaliso Wetland Park. Hier genieten jullie van een boottochtje op de St.Lucia voor een close encouter met krokodillen en nijlpaarden die de rivier bevolken.

9-10

Dag 9 & 10: DRAKENSBERG

Ontbijt-diner ( lunch op dag 10)

Verder landinwaarts brengen jullie twee nachten door in The Cavern, een 3000 hectare bergreservaat, grenzend aan het Royal Natal National Park. De belangrijkste kenmerken zijn: het drakenberg amfitheater: een rotswand van 5 km lang en tot 1200m hoog, de Mont-aux sources piek waar de bronnen beginnen van de Orange en de Tugela rivieren en de 947m Tugela watervallen. De tijd zal besteed worden door begeleide wandelingen door de natuur.

11-12

DAG 11 & 12 Lesotho

Ontbijt- lunch op dag 11

Vandaag steken jullie de grens over met het Koninkrijk Lesotho: het zuidelijkste land in de wereld, rijk aan een natuurlijke schoonheid, flora, fauna en cultureel erfgoed; Malealea is gelegen in een afgelegen deel van West Lesotho, met een adembenemende schoonheid. jullie hebben de kans om het traditionele Basotho leven te ervaren. Een volk met solide tradities, overtuigingen en gewoontes. Geen bezoek aan Lesotho is niet compleet zonder een ritje op een pony, het vervoer bij  uitstek bij de meeste Basotho’s. Voor 4×4’s zijn deze smalle paden niet vlot toegankelijk.

13

DAG 13 Cradock

Ontbijt

Jullie laten de schoonheid van Lesotho achter ons en rijden naar het historische Karoo stadje: Cradock. Opgericht als een grenspost in 1814, is de stad een belangrijk agrarisch centrum met traditionele Karoo gastvrijheid. Dit is bekend om zijn natuurlijke zwavelbronnen. Cradock is een plaats met literaire legendes en  het oudste deel van de stad is gezegend met mooie gebouwen

14

DAG 14 Addo Elephant National Park

Ontbijt

Addo Elephant National Park is de thuishaven van de Addo olifanten en de vliegende mestkever. Jullie gaan op zoek naar luipaarden, buffels..enz. tijdens een namiddag game drive. De vooravond brengen jullie door aan een verlichte drinkplaats om de nachtdieren te bewonderen en te luisteren naar hun gezangen. Game drive in een open voertuig mits supplement

15-16

DAG 15 & 16 Tsitsikamma

Ontbijt

Na het ontbijt brengt de reis jullie naar een gebied van verrassende schoonheid langs de zuidkust van Zuid-Afrika: beter bekend als de tuinroute. Jullie verblijven 2 nachten in de Storms Rivier in het hart van het Tsitsikamma Forest. Jullie maken een ontspannende wandeling waarmee jullie de rotsachtige kustlijn verkennen.

17

DAG 17 Knysna- Oudtshoorn

Ontbijt

Na een bezoek aan de “Kopjes” in Knysna, een stad gelegen op een rustige lagune, reizen jullie via de Outeniqua bergpas naar de kleine karoo tot aan de  stad Oudshoorn. Jullie maken een uitstap naar de beroemde Cango Caves, met hun indrukwekkende oude stalagmieten en stalactieten. Hierna gaat u overnachten in de struisvogel hoofdstad van de wereld.

18-19

DAG 18 & 19 Kaapstad

Ontbijt

Verder richting Kaapstad bezoeken jullie de mooie universiteitsstad Stellenbosch, voor een wijnproeverij. Eenmaal in Kaapstad besteden jullie de vrije namiddag op  één van de prachtige stranden en genieten van de zonsondergang. De volgende morgen verkennen jullie de Moederstad met de Cape Point tour.

20

DAG 20 Kaapstad

Ontbijt

De laatste dag is ter vrije besteding. Als het weer het toelaat is er een mogelijkheid om de kabelbaan te nemen (mits betaling) naar de Tafelberg en te genieten van een laatste bik op de kaap de Goede Hoop, voor de transfer naar de luchthaven. Optionele excursies Kaapse regio op aanvraag.

De geselecteerde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Als een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig of beter alternatief voor u reserveren.

Graskop Hotel

3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Mpumalanga, Zuid-Afrika

Gelegen aan de Drakensbergen met een prachtig uitzicht is deze accommodatie de ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen....

Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Wasserij service
 • Wi-Fi in de lobby
 • Badkamer met douche
 • Tsitsikamma Village Inn

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Stormsrivier , Zuid-Afrika

  Vannuit deze charmante plek kan u Tsitsikamma National Park vlot verkennen....

  Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • Bungalows
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Souvenirwinkel
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Badkamer met douche
 • GratisWifi
 • Haardroger
 • Telefoon
 • Massage
 • Prijs pp €2685 – Singel supplement €685

  afreis datum taal afreis datum taal
  18/02/2020 Duits 2/09/2020 Engels
  11/03/2020 Engels 23/09/2020 Duits
  8/04/2020 Duits 1/10/2020 Engels
  16/05/2020 Engels 7/10/2020 Duits
  21/05/2020 Frans 21/10/2020 Engels
  26/06/2020 Engels 28/10/2020 Engels
  17/07/2020 Duits 4/11/2020 Duits
  23/07/2020 Frans 18/11/2020 Engels
  1/08/2020 Engels 16/12/2020 Engels
  12/08/2020 Engels 22/12/2020 Engels