Ontdek de magie van Zimbabwe tijdens een safari door dit adembenemend mooie land. Trek naar de beroemdste nationale parken van Zimbabwe, zoals Hwange en Matobo National Park. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van Zimbabwe tijdens een bezoek aan de 900 jaar oude Ruïnes van Great Zimbabwe, waarvan wordt gezegd dat het de hoofdstad is van de legendarische koningin van Sheba en ook de naamgenoot van de naties, Zimbabwe komt van een Shona-woord voor ‘grote huizen van steen’. Tijdens uw reis  zult u echte Zimbabwaanse gastvrijheid ervaren.

Print versie

 

VERTREK Zie afreisdatum voor periode 2020
TOUR CODE LA-JENGZ
VANAF PRIJS € 3500
EIGENSCHAP Kleine internationale groep min 4, max 12 personen
INCLUSIEF Alle maaltijden zoals gespecificeerd

Ervaren Engelstalige chauffeur/gids

Transport in een volledig uitgerust safari voertuig

Activiteiten voorgesteld in het programma

Accommodaties zoals beschreven of gelijkwaardig

EXCLUSIEF Fooien aan kruiers, chauffeur en gidsen

Alle persoonlijke uitgaven zoals dranken, telefoon …

Internationale vluchten

Annulatie en/of bijstands verzekering (aangeraden!!!)

Inentingen, meer info bij je huisarts of Tropisch instituut

VISUM Paspoort met een minimumgeldigheid van 6 maanden te rekenen van datum van aankomst

Visum wordt aan grens/luchthaven uitgereikt

Voor meer informatie: https://www.evisa.gov.zw/home

1

DAG 1: Victoria Falls

Bij aankomst volgt een transfer naar de IIala Lodge (of gelijkwaardig), waar u kan bekomen van de vlucht. Later op de avond heeft er nog een kleine meeting plaats, zodat u kunt kennis maken met de rest van de groep en de gids. Afhankelijk van uw aankomstuur kan u nog deelnemen aan enkele optionele activiteiten.

2

DAG 2: Victoria Falls

Ontbijt, diner

Vandaag heb je de tijd om Victoria Falls, de stad en al zijn avontuurlijke activiteiten te verkennen. ’s Middags maken jullie een ontspannende cruise op de machtige Zambezi rivier, genietend van zonsondergang

3

DAG 3: Victoria Falls - Lake Kariba

Ontbijt, lunch, diner

De reis vandaag brengt u naar de oevers van Lake Kariba. Het is een van ’s werelds grootste kunstmatige meren en een plek van uitzonderlijke schoonheid. Na de lunch komen jullie aan in de Masumu River Lodge (of gelijkwaardig), met een prachtig uitzicht over de eilanden en het water van de westkant van Lake Kariba.

4

DAG 4: Lake Kariba

Ontbijt, lunch, diner

Breng de dag ontspannen door in het zwembad of neem deel aan veel van de optionele activiteiten. ’s Middags is er nog een cruise gepland, om bij zonsondergang op het meer naar wilde dieren te zoeken.

5-6

DAG 5 & 6: Lake Kariba - Hwange National Park

Ontbijt, lunch, diner

Vanochtend gaat de reis naar de noordelijke sectie van Hwange National Park. In de komende twee dagen zullen jullie voldoende tijd hebben om deze uitgestrekte wildernis via gamedrives te verkennen. Hwange National Park is een van Afrika ‘s mooiste toevluchtsoorden voor wilde dieren en is de thuisbasis van grote kuddes olifanten, buffels en zebra’s en heeft een zeer grote concentratie van giraffen. De hele volgende dag wordt doorgebracht met het verkennen van dit prachtige gebied tijdens een gamedrive door het Hwange National Park. Overnachting in Natwich of gelijkwaardig.

7-8

DAG 7 & 8: Hwange National Park

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag gaan jullie naarde lodge Sable Sands (of gelijkwaardig) gelegen in de buurt van Hwange National Park. De volgende dag zullen jullie het Painted Dog Conservation Centre bezoeken, dat speciaal gebouwd is om deze bedreigde soort te beschermen. Als de tijd het toelaat, kun je ’s middags optioneel nog deelnemen aan een open voertuig gamedrive.

9-10

DAG 9 & 10: Matobo Hills

Ontbijt, lunch, diner

U reist zuidwaarts naar de majestueuze Matobo Hills, een gebied van prachtige schoonheid en dramatische rots- landschappen. Het nationale park heeft de status Werelderfgoed van UNESCO gekregen en is de thuisbasis van zowel witte als zwarte neushoorns, Sable antilopen en heeft ’s werelds dichtste populatie luipaarden. Vogels zijn ook talrijk aanwezig en omvat de hoogste concentratie zwarte arenden in de wereld. Hier was de thuishaven van de San (Bosjesmannen) en hun rotskunst vind je hier overal. Jullie brengen de volgende dag door in het nationale park en beginnen ochtend met het volgen van neushoornsporen per voertuig en te voet. In de middag verkennen jullie verder de natuur van het park tijdens een gamedrive, eindigend met een bezoek aan het graf van Cecil John Rhodos. U overnacht in Camp Amalinda of gelijkwaardig.

11

DAG 11: Matobo Hills - Great Zimbabwe

Ontbijt, lunch, diner

Deze ochtend rijden jullie naar de Great Zimbabwe Ruïnes in de buurt van Masvingo. Ze zijn een unieke getuigenis van de Bantu-beschaving tussen de 11e en 15e eeuw. Ze beslaan een gebied van 1800 hectare en zijn enkele van de oudste en grootste gebouwen in zuidelijk Afrika. u heeft de mogelijkheid om deze oude ruïnes te verkennen, voordat jullie inchecken in uw accommodatie. (Lodge at the ancient city of gelijkwaardig)

12

DAG 12: Great Zimbabwe - Bushman Rock

Ontbijt, lunch, diner

Jullie reizen richting Harare naar het Bushman Rock Estate, een van de weinige wijnmakerijen in het land. Nadat u zich in jullie kamers hebben geïnstalleerd (Bushman Rock of gelijkwaardig), hebben jullie de mogelijkheid om naar de Bushman-rots te lopen, waar u de oude, met kunst versierde grotten en granieten “kopjies” kunnen verkennen. Na de wandeling wordt high tea geserveerd op de veranda. In de late namiddag maken jullie een ontspannen begeleide wandeling door de wijngaarden naar het ponton, voor een zonsondergang cruise. Daarna kunt u de wijnen van de landgoed proeven tijdens een wine tasting, gevolgd door een driegangendiner.

13

DAG 13: Harare

Ontbijt

Jullie safari eindigt na het ontbijt. Er volgt nog een transfer naar de Harare internationale luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

​​

De geselecteerde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Als een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig of beter alternatief voor u reserveren.

Ilala Lodge

4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Victoria Falls, Zimbabwe

...

Topvoorzieningen

 • Arts op afroep
 • Bagageservice
 • Zwembad / plunchpool
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Ligbedden
 • Souvenirwinkel
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • Airconditioning
 • Badkamer met douche
 • GratisWifi
 • Kluis in kamer
 • Massage
 • Sable sands

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Hwange, Zimbabwe

  ...

  Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Badkamer met douche
 • Prijs pp € 3500 – singel supplement €760

  afreis datum taal afreis datum taal
  28/04/2020 Engels 14/08/2020 Engels
  15/05/2020 Engels 2/09/2020 Duits
  3/06/2020 Engels 17/09/2020 Engels
  22/06/2020 Duits 7/10/2020 Engels
  19/07/2020 Engels 2/11/2020 Engels
  29/07/2020 Duits 25/11/2020 Engels
  5/08/2020 Engels