01

Ontdek  Zimbabwe tijdens deze internationale groepsreis. Maak kennis met de indrukwekkende Victoria Watervallen, Lake Kariba en Hwange.

Printvriendelijke versie

VERTREK Verschillende afreisdatums
INCLUSIEF
Alle maaltijden zoals gespecificeerd
Transport  in volledig uitgerust safarivoertuig
Accommodaties zoals beschreven of gelijkwaardig
Professionele lokale gids
Inkomgelden van de Nationale parken en activiteiten voorgesteld in het programma
EXCLUSIEF
Alle persoonlijke uitgaven zoals drankjes, wasservice, telefoon, enz
Fooien aan chauffeur en gidsen

Internationale vluchten

Visum
Annulatie- en/of reisverzekeringen ten strengste aangeraden!!
Inentingen meer info bij je huisarts of op het Tropisch instituut

Voor deze reis adviseren we om diverse inentingen te voorzien alvorens uw reis aanvangt. Meer informatie kunt u krijgen in een van onze kantoren. Kijk voor meer informatie over deze reis op onze landpagina of verder in ons reisoverzicht. Wij wensen u alvast een schitterende vakantie toe.

1

DAG 1: Victoria Falls

Bij aankomst volgt een transfer naar de IIala Lodge (of gelijkwaardig), waar u kan bekomen van de vlucht. Later op de avond heeft er nog een kleine meeting plaats, zodat u kunt kennis maken met de rest van de groep en de gids. Afhankelijk van uw aankomstuur kan u nog deelnemen aan enkele optionele activiteiten.

2

DAG 2: Victoria Falls

Ontbijt, diner

Vandaag heb je de tijd om Victoria Falls, de stad en al zijn avontuurlijke activiteiten te verkennen. ’s Middags maken we een ontspannende cruise op de machtige Zambezi rivier, genietend van zonsondergang

3

DAG 3: Victoria Falls - Lake Kariba

Ontbijt, lunch, diner

Onze reis vandaag brengt ons naar de oevers van Lake Kariba. Het is een van ’s werelds grootste kunstmatige meren en een plek van uitzonderlijke schoonheid. Na de lunch komen we aan in de Masumu River Lodge (of gelijkwaardig), met een prachtig uitzicht over de eilanden en het water van de westkant van Lake Kariba.

4

DAG 4: Lake Kariba

Ontbijt, lunch, diner

Breng de dag ontspannen door in het zwembad of neem deel aan veel van de optionele activiteiten. ’s Middags is er nog een cruise gepland, om bij zonsondergang op het meer naar wilde dieren te zoeken.

5-6

DAG 5&6: Lake Kariba - Hwange National Park

Ontbijt, lunch, diner

Vanochtend gaan we naar de noordelijke sectie van Hwange National Park. In de komende twee dagen zullen we voldoende tijd hebben om deze uitgestrekte wildernis via gamedrives te verkennen. Hwange National Park is een van Afrika ‘s mooiste toevluchtsoorden voor wilde dieren en is de thuisbasis van grote kuddes olifanten, buffels en zebra’s en heeft een zeer grote concentratie van giraffen. De hele volgende dag wordt doorgebracht met het verkennen van dit prachtige gebied tijdens een gamedrive door het Hwange National Park. Overnachting in Natwich of gelijkwaardig.

7-8

DAG 7&8: Hwange National Park

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag gaan we naar onze lodge (Sable Sands of gelijkwaardig) gelegen in de buurt van Hwange National Park. De volgende dag zullen we het Painted Dog Conservation Centre bezoeken, dat speciaal gebouwd is om deze bedreigde soort te beschermen. Als de tijd het toelaat, kun je ’s middags optioneel nog deelnemen aan een open voertuig gamedrive.

9-10

DAG 9&10: Matobo Hills

Ontbijt, lunch, diner

We reizen zuidwaarts naar de majestueuze Matobo Hills, een gebied van prachtige schoonheid en dramatische rots- landschappen. Het nationale park heeft de status Werelderfgoed van UNESCO gekregen en is de thuisbasis van zowel witte als zwarte neushoorns, Sable antilopen en heeft ’s werelds dichtste populatie luipaarden. Vogels zijn ook talrijk aanwezig en omvat de hoogste concentratie zwarte arenden in de wereld. Hier was de thuishaven van de San (Bosjesmannen) en hun rotskunst vind je hier overal. We brengen de volgende dag door in het nationale park en beginnen onze ochtend met het volgen van neushoornsporen per voertuig en te voet. In de middag verkennen we verder de natuur van het park tijdens een gamedrive, eindigend met een bezoek aan het graf van Cecil John Rhodos. We overnachten in Camp Amalinda of gelijkwaardig.

11

DAG 11: Matobo Hills - Great Zimbabwe

Ontbijt, lunch, diner

Deze ochtend rijden we naar de Great Zimbabwe Ruïnes in de buurt van Masvingo. Ze zijn een unieke getuigenis van de Bantu-beschaving tussen de 11e en 15e eeuw. Ze beslaan een gebied van 1800 hectare en zijn enkele van de oudste en grootste gebouwen in zuidelijk Afrika. We hebben de mogelijkheid om deze oude ruïnes te verkennen, voordat we inchecken in onze accommodatie. (Lodge at the ancient city of gelijkwaardig)

12

DAG 12: Great Zimbabwe - Bushman Rock

Ontbijt, lunch, diner

We reizen richting Harare naar het Bushman Rock Estate, een van de weinige wijnmakerijen in het land. Nadat we ons in onze kamers hebben geïnstalleerd (Bushman Rock of gelijkwaardig), hebben we de mogelijkheid om naar de Bushman-rots te lopen, waar we de oude, met kunst versierde grotten en granieten “kopjies” kunnen verkennen. Na de wandeling wordt high tea geserveerd op de veranda. In de late namiddag maken we een ontspannen begeleide wandeling door de wijngaarden naar het ponton, voor een zonsondergang cruise. Daarna kunnen we de wijnen van de landgoed proeven tijdens een wine tasting, gevolgd door een driegangendiner.

13

DAG 13: Harare

Ontbijt

Onze safari eindigt na het ontbijt. Er volgt nog een transfer naar de Harare internationale luchthaven voor onze vlucht terug naar huis.

​​

De geselecteerde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Als een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig of beter alternatief voor u reserveren.

Ilala Lodge

4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Victoria Falls, Zimbabwe

...

Topvoorzieningen

 • Arts op afroep
 • Bagageservice
 • Zwembad / plunchpool
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Ligbedden
 • Souvenirwinkel
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • Airconditioning
 • Badkamer met douche
 • GratisWifi
 • Kluis in kamer
 • Massage
 • Sable sands

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Hwange, Zimbabwe

  ...

  Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Badkamer met douche
 • Een privéreis is een sublieme ervaring waarbij ieder moment van de dag zorgvuldig met u wordt gekozen. Het spreekt voor zich dat wij dit van begin tot eind met u overlopen zodat uw wensen optimaal vertaald worden in de reis. Indien u interesse heeft in een privéreis kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij contacteren u vervolgens voor een afspraak bij ons op kantoor of bij u thuis.