Je reis begint in Kaapstad. Rijd door de Cedarberg Mountains, verken de Orange River per kano en bewonder de Fish River Canyon. Beleef adembenemende zandduinen in Sossusvlei en ga verder naar Etosha voor prachtige gamedrive. Oefen je dieren in het wild in de voortreffelijke Okavango-delta en het Chobe National Park in Botswana, voordat je je safari beëindigt bij Victoria Falls in Zimbabwe.

De Southern Experience gaat door in omgekeerde richting.

Print versie

 

VERTREK Zie afreisdatum voor periode 2020
TOUR CODE LA-JENNE (noord) of LA-JENSE (zuid)
VANAF PRIJS € 3995
EIGENSCHAP Kleine internationale groep min 4, max 12 personen
INCLUSIEF Alle maaltijden zoals gespecificeerd

Ervaren Engelstalige chauffeur/gids

Transport in een volledig uitgerust safari voertuig

Activiteiten voorgesteld in het programma

Accommodaties zoals beschreven of gelijkwaardig

EXCLUSIEF Fooien aan kruiers, chauffeur en gidsen

Alle persoonlijke uitgaven zoals dranken, telefoon …

Internationale vluchten

Lokale betalingen €170

Duits of Franstalige gids €75 pp

Annulatie en/of bijstands verzekering (aangeraden!!!)

Inentingen, meer info bij je huisarts of Tropisch instituut

VISUM Paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van vertrek uit Namibië.

Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Namibië reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag uw gemeentebestuur een meertalig geboortecertificaat, dat ook in het Engels is opgesteld.

Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder of ouders nodig, eveneens in het Engels. U kan dit zelf opstellen en de handtekening laten legaliseren bij uw gemeentebestuur.

Voor meer informatie: http://diplomatie.belgium.be/nl/

1

DAG 1 Kaapstad, Zuid Afrika


Bij uw aankomst in Kaapstad word u overgebracht naar het Townhouse Hotel, waar u kan bekomen van de vlucht. U kan de stad al wat verkennen afhankelijk van uw aankomstuur. Er staat nog een samenkomst gepland met de gids en uw medereizigers rond 18 uur.
2

DAG 2 Kaapstad, Zuid Afrika


Ontbijt-lunch
Vanochtend wordt u opgehaald en met de kabelbaan naar boven gebracht, de legendarische Tafelberg op voor een spectaculair uitzicht op de Moederstad en het omliggende schiereiland (afhankelijk van het weer). Terug naar de stad, ziet u de Company Gardens, Greenmarket Square, het SA Museum en de kleurrijke en pittoreske Malay Quarter bekend Bo-Kaap. In de middag genieten we van een wijnproeverij en lunch op een lokaal wijndomein in Constantia. We raden ook een bezoek aan het V & A Waterfront aan, gelegen in het hart van de werkhaven van Kaapstad, met een overvloed aan shopping en ambiance.

3

DAG 3 Kaapstad, Zuid Afrika


Ontbijt
Vandaag verkennen we het Kaapse Schiereiland. We reizen langs de Atlantische kust via Sea Point, Clifton en Camps Bay en stoppen bij het uitkijkpunt Maiden Cove voordat we verder gaan naar Hout Bay. Hier heeft u de mogelijkheid om een boottocht naar Seal Island te maken (seizoensgebonden en optioneel). We rijden over Chapman’s Peak, een van ’s werelds meest adembenemende kustritten, naar Cape Point en het Good Hope Nature Reserve. ’s Middags reizen we verder naar Simon’s Town, een dorp met een charmante Victoriaanse architectuur, een marinebasis en een grote pinguïnkolonie aan het prachtige Boulders Beach. Houd er rekening mee dat de toegang tot het park bij Boulders Beach extra kosten met zich meebrengt
4

DAG 4 Kaapstad-Cederbergen, Namibië


Ontbijt-lunch-diner
Een vroege start neemt ons mee naar het strand aan de Atlantische Oceaan om een laatste blik op de Tafelberg over de baai te werpen. Na de lunch rijden we richting de Cedarberg Mountains, waar we overnachten in Clanwilliam, een van de tien oudste steden van het land. Bij aankomst kunt u genieten van een lokale favoriet van Rooibos-theegerechten bij Carmien Tea Farm.
5-6

DAG 5 & 6 Etosha National Park, Namibië


Ontbijt-lunch
We reizen langs de westkust en passeren enkele prachtige bergketens op weg naar de Oranjerivier. Als u in het voorjaar reist, ziet u de spectaculaire tapijten met wilde bloemen in de beroemde regio Namaqualand. Later in de middag bereiken we de Oranjerivier, de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. De volgende dag wordt alleen gereisd in een kano. Zet je voeten op en ontspan terwijl de stroming je stroomafwaarts de Orange River in neemt – let wel op de stroomversnellingen!
7

DAG 7 Ai Ais-Fish River Canyon, Namibië


Ontbijt-lunch

Vandaag gaan we naar Ai-Ais, waar we stoppen voor de lunch. Hier is thermaal water rijk aan sulfaten en fluoriden en met een temperatuur van ca. 60 ° C gutst uit de warmwaterbronnen. In de Nama-taal betekent “Ai-Ais” “water verbranden”. Vervolgens gaan we door naar onze accommodatie, die dicht bij de Fish River Canyon ligt, de op een na grootste kloof ter wereld. Later op de avond nemen we weer een perfecte Afrikaanse zonsondergang met het prachtige uitzicht en landschap langs de rand van de kloof.

8-9

DAG 8 & 9 Sossusvlei, Namibië

Ontbijt-lunch-diner (dag9)

We verplaatsen ons land naar het Namib Naukluft National Park. De volgende ochtend moeten we vroeg opstaan om de hoogste zandduinen ter wereld te bezoeken op Sossusvlei en Deadvlei. Deze duinen, die hoogtes van meer dan 300 m kunnen bereiken, zijn absoluut spectaculair en zorgen voor een fantastische fotomoment. Met geluk kan er zelfs water in de vlei (meer) zijn. We stoppen ook om de Sesriem-canyon te bekijken, die miljoenen jaren geleden door de Tsauchab-rivier gevormd is.

10-11

DAG 10 & 11 Namib Naukluft NP -Swakopmund, Namibië

Ontbijt

De dag wordt doorgebracht op weg naar het Namib Naukluft National Park op weg naar Swakopmund. De Namib-Naukluft-woestijn is een oud land met een tijdloze geest. Het is de thuisbasis van enkele van de zeldzaamste planten- en diersoorten ter wereld en waarnemingen van deze flora en fauna op een Namibische safari zijn een must. De dieren van dit barre landschap zijn de oryx, springbok en Hartmann’s Mountain Zebra. We komen aan in het charmante kustplaatsje Swakopmund, een oase tussen het uitgestrektheid van de woestijn en de uitgestrektheid van de Atlantische Oceaan. Op dag 11 wordt de middag vrijelijk doorgebracht om deel te nemen aan optionele activiteiten of om gewoon de sfeer van dit kleine, schilderachtige Duitse stadje op te snuiven en te genieten van het mooie strand.

12

DAG12 Damarland, Namibië

Ontbijt-lunch

Als we de koude Atlantische kustlijn achter ons laten, rijden we landinwaarts over de woestijnvlaktes naar Spitzkoppe, een iconische groep gebogen granieten bergen met levendige kleuren. Na een wandeling tussen de rotsen om de schilderijen en gravures van de oude Bosjesmannen te bekijken, gaan we verder naar de stad Omaruru waar we overnachten in Omaruru Guest House. ’s Middags stoppen we bij de plaatselijke distilleerderij en kleine wijnkelder om wat van zijn eigen producten te proeven. Eenmaal een missiestation, heeft de nederzetting een grote historische betekenis en is uitgegroeid tot een artistiek centrum voor lokale ambachten en kleine industrieën.

13

DAG 13 Omaruru - Himba Village, Namibië

Ontbijt

Op onze reis vandaag vertrekken we richting Kamanjab waar we ’s middags een Himba-dorp verkennen. Dit is een reis van cultuuruitwisseling, leren en begrijpen van de wegen van de laatste traditionele stam in Namibië, de Ova-Himba. Overnachting in Oppi Koppi Restcamp of gelijkwaardig.

14

DAG 14 Kamanjab - Etosha NP, Namibië

Ontbijt-lunch-diner

Na onze culturele ervaring in Kamanjab gaan we naar Etosha National Park. Etosha Game Park werd uitgeroepen tot Nationaal Park in 1907 en het is de thuisbasis van ongeveer. 114 soorten zoogdieren, 340 soorten vogels, 110 soorten reptielen, 16 soorten amfibieën en, verrassend genoeg, één soort vis. Overnachting (3x) in Okaukuejo of gelijkwaardig.

15-16

DAG 15 & 16 Etosha National Park, Namibië

Ontbijt-lunch

We vullen de volgende twee dagen met gamedrives in de hoop leeuw, luipaard, olifant en neushoorn te zien, evenals jachtluipaarden, giraffen, zebra’s en de vele verschillende soorten antilopen die het park te bieden heeft. Onze nachten worden doorgebracht in de verlichte waterpoelen die de verschillende nachtdieren van het park tegenkomen als ze te drinken komen.

17

DAG 17 Etosha NP - Kavango River, Namibië

Ontbijt-lunch

Onze reis gaat verder naar het oosten terwijl we langs de Caprivistrook naar de stad Rundu rijden. We maken onze weg naar Kaisosi River Lodge en brengen een ontspannende middag door in onze lodge ( Okaukeujo of gelijkwaardig) aan de oevers van de Kavango-rivier. Optionele activiteiten zoals een bezoek aan het Mbunza Living Museum, een traditionele culturele school en een gemeenschappelijke onderneming voor de lokale Kavango-bevolking, of een cruise bij zonsondergang zijn beschikbaar.

18-19

DAG 18 & 19 Kavango river-Okavango Delta, Botswana

Ontbijt-lunch-diner

We verlaten Namibië voor Etsha13, aan de westgrens van de Okavango-delta in Botswana. In tegenstelling tot andere delta’s, stroomt het de Kalahari-woestijn in zonder de kust te bereiken, wat het uniek maakt. De volgende dag wordt doorgebracht met het verkennen van het netwerk van waterpaden die door de dikke vegetatie in Mokoro’s (traditionele kano’s) lopen en een verscheidenheid aan vogels en dieren in het wild ontdekken. We stoppen bij een afgelegen eiland om een ​​begeleide wandeling van 1½ uur te maken, in de hoop olifanten, waterbokken of andere dieren in dit water gevulde paradijs te zien.Overnachting in Guma Lagoon Camp of gelijkwaardig.

20

DAG 20 Okavango Delta-Caprivi, Namibië

Ontbijt-lunch-diner

We verlaten Botswana en rijden de westelijke grens van de Okavango-delta op voordat we teruggaan naar Namibië en door de Caprivi naar ons kamp(Camp Kwando of gelijkwaardig) aan de oevers van de Kwando-rivier rijden. Onderweg naar het kamp gaat u op gamedrive naar het Mahangu National Park, rijk aan fauna en flora. In het park heb je de kans om wild te spotten zoals sable en roan, olifanten, nijlpaarden, buffels en vele soorten antilopen. Voor vogelspotters biedt het Mahangu National Park meer dan 420 verschillende vogelsoorten.

21-22

DAG 21 & 22 Chobe National Park, Botswana

Ontbijt- lunch(dag 21)- diner(dag 21)

De volgende ochtend rijden we langs de Caprivi en steken de grens terug over naar Botswana naar Kasane, de poort naar het Chobe National Park, het op een na grootste nationale park in Botswana van 10.566 km2. Nadat u zich in onze lodge hebt gevestigd, heeft u de rest van de dag ter vrije besteding of om deel te nemen aan optionele activiteiten. De volgende dag staan ​​we vroeg op voor een ochtend gamedrive in het Chobe National Park, dat een van de grootste olifantenconcentraties op het Afrikaanse continent heeft. In de middag gaan we op een cruise op de Chobe-rivier, een echt onvergetelijke ervaring en een van de beste manieren om de natuur en de spectaculaire zonsondergang te bekijken.

23

DAG 23 Chobe-Victoria Falls, Zimbabwe

Ontbijt-lunch

Voortzetting van onze reis verlaten we Botswana en rijden naar Victoria Falls in Zimbabwe. Je gids neemt je mee op een tour langs de machtige Victoria Falls, bekend bij de lokale Kololo-stam, zoals Mosi, oa Tunya – ‘the Smoke that thunders’. In de middag hebben we een ontspannende zonsondergang cruise op de machtige Zambezi rivier.

24

DAG 24 Victoria Falls, Zimbabwe

Ontbijt

De safari eindigt na het ontbijt, wanneer u wordt overgebracht naar Victoria Falls Airport. We hopen je op een dag weer te mogen verwelkomen op een van onze andere Afrikaanse avonturen.

De geselecteerde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Als een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig of beter alternatief voor u reserveren.

Klein Windhoek Guesthouse

3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Windhoek, Namibië

...

Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • GratisWifi
 • Hotel a La Mer

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Swakopmund, Namibië

  ...

  Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Hotelbar
 • Souvenirwinkel
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Badkamer met douche
 • GratisWifi
 • Massage
 • Schoonheidscentrum
 • Prijs pp €3995 – singel supplement €960
  Lokale betalingen €170 pp – Duitse of Franstalige gids €120 pp

  afreis datum taal afreis datum taal
  17/01/2020 Engels 11/08/2020 Duits
  31/01/2020 Engels 21/08/2020 Engels
  14/02/2020 Engels 28/08/2020 Duits
  21/02/2020 Duits 5/09/2020 Engels
  6/03/2020 Engels 7/09/2020 Duits
  29/03/2020 Engels 10/09/2020 Engels
  3/04/2020 Duits 24/09/2020 Duits
  15/05/2020 Engels 2/10/2020 Engels
  5/06/2020 Engels 10/10/2020 Engels
  17/06/2020 Duits 17/10/2020 Duits
  29/06/2020 Frans 29/10/2020 Duits
  1/07/2020 Engels 15/11/2020 Engels
  16/07/2020 Duits 30/11/2020 Frans
  23/07/2020 Engels 13/12/2020 Engels
  30/07/2020 Duits