Deze groepssafari combineert het beste van beide landen. De ideale manier om de “Big 5 ” te spotten  ( Olifant, Neushoorn, Buffel, Luipaard en Leeuw) en beleef je de grote trek van dichtbij…

Deze reis kan ook  gedaan worden met vertrek vanuit Arusha.

Printvriendelijke versie

PERIODE Verschillende afreisdatums
VANAFPRIJS 3735 euro per persoon (exclusief int. vlucht)
EIGENSCHAPPEN
INCLUSIEF
Alle maaltijden zoals gespecificeerd
Accommodaties zoals beschreven of gelijkwaardig
Professionele  Engelstalige gids
Inkomgelden van de Nationale parken, musea en special intrests voorgesteld in het programma
EXCLUSIEF
Alle persoonlijke uitgaven zoals drankjes, wasservice, telefoon, enz
Fooien aan kruiers, chauffeur en gidsen, lokale betalingen 850€pp
Internationale vluchten

Visum

Optionele activiteiten

Annulatie- en/of reisverzekeringen ten strengste aangeraden!!
Inentingen meer info bij je huisarts of op het Tropisch instituut

Voor deze reis adviseren we om diverse inentingen te voorzien alvorens uw reis aanvangt. Meer informatie kunt u krijgen in een van onze kantoren. Kijk voor meer informatie over deze reis op onze landpagina of verder in ons reisoverzicht. Wij wensen u alvast een schitterende vakantie toe.

1

DAG 1 Nairobi

Diner

Bij uw aankomst in Kenia wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en overgebracht naar Eka Hotel of gelijkwaardig, voor diner en overnachting

2

DAG 2 Amboseli National Park

Ontbijt, lunch, diner

Na het ontbijt is er een kleine meeting voorzien waar u kennismaakt met de gids en de rest van de groep. Later bezoeken we het Karen Blixen Museum, het Giraffe Centre en het Sheldrick Animal Orpanage, voor we op weg gaan naar Amboseli National Park. We overnachten in Kibo Safari Camp of gelijkwaardig.

3

DAG 3 Amboseli National Park

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag vertoeven we heel de dag in het Amboseli National Park, gekend voor zijn olifanten. Maak de ultieme safari foto met de besneeuwde Mount Kilimanjaro in de achtergrond.

4

DAG 4 Arusha

Ontbijt, lunch, diner

Vanochtend na een ontspannen ontbijt, gaan we op weg naar de grens en dan verder naar Arusha. Onderweg passeren we de Marangu-watervallen, een leuke wandeling  (we adviseren stevige schoenen). We gaan verder naar Arusha via Moshi: de poort naar het Kilimanjaro National Park. We overnachten in Moivaro Coffee Plantation Lodge of gelijkwaardig

5

DAG 5 Lake Manyara National Park

Ontbijt, lunch, diner

Na het ontbijt vertrekken we naar Lake Manyara National Park. Het spectaculaire reservaat ligt aan de noordwestelijke hoek van Lake Manyara, een sodameer, dat aan de voet van de westelijke helling van de Great Rift Valley ligt. We genieten van een mooie rit in het park niet alleen bekend om zijn grote zwermen flamingo’s, maar ook om de boom klimmende leeuwen. Overnachting in Rift Valley Photographic Lodge of gelijkwaardig.

6

DAG 6 Culturele tour

Ontbijt, lunch, diner

Na het ontbijt ervaren we de culturele diversiteit van Mto-wa-Mbu, te beginnen bij de markt en een bezoek aan een Chagga-familie die bananenbier produceert. Onderweg zal uw gids u kennis laten maken met de verschillende soorten groenten en fruit die erin groeien en legt hij het irrigatiesysteem uit dat lokale gewassen ondersteunt. Na een heerlijke huisgemaakte maaltijd in het huis van een lokale Mama, bezoeken we het nabijgelegen centrum voor gehandicapte kinderen en een school. Laat in de middag genieten we van een bezoek aan de Maasai Boma voor de culturele ontmoeting. De Maasai-mensen zijn semi-nomadische herders, die ervoor kiezen om een ​traditionele levensstijl te leven en staan ​bekend om hun onderscheidende traditionele kleding. Na een goed gevulde dag keren we terug naar de lodge voor diner en overnachting.

7

DAG 7 Taragire National Park

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag onderweg naar Tarangire National Park voor een game drive van een hele dag. De adembenemende uitzichten van de Maasai-steppe en de bergen in het zuiden, maakt van een stop bij Tarangire een waarlijk onvergetelijke ervaring. Tarangire is ook bekend om zijn enorme olifantenpopulatie en baobab bomen. Het vormt het centrum van een jaarlijkse migratiecyclus die tot 3000 olifanten, 25.000 gnoes en 30.000 zebra’s omvat.

8

DAG 8 Ngorongoro National Park

Ontbijt, lunch, diner

Vanmorgen hebben we een vroeg vertrek voor een gamedrive in de wereldberoemde Ngorongoro Krater. Voor velen is dit wildlife-schouwspel het hoogtepunt van hun safari-ervaring. De Ngorongoro Crater heeft alle ‘Big 5’, inclusief een kleine populatie van bedreigde zwarte neushoorn. Na een picknicklunch gaan we richting de Serengeti door de prachtige zuidelijke vlaktes. Dit is het gebied waar de Serengeti het meest bekend om staat – de eindeloze, golvende gras savanne. Overnachting in Kisura Kenzan Tented Camp of gelijkwaardig.

9-10

DAG 9 & 10 Segengeti National Park

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag en morgen game-drive’s door de Serengeti. De Serengeti is onderverdeeld in drie hoofdgebieden: Seronera is het meest centralel en toegankelijke regio en dit is waar de meeste van de grotere lodges zich bevinden. Dit deel van de Serengeti wordt gekenmerkt door open vlaktes van grasland, vol met dieren. De Seronera-rivier is het levensbloed van de Serengeti en dit gebied is bekend om het hele jaar door te kunnen bereizen. Het is ook bijzonder goed om leeuwen en cheeta’s te spotten, evenals de meest ongrijpbare van alle grote katten: het luipaard.

11

DAG 11 Lake Victoria

Ontbijt, lunch, diner

Na het ontbijt vertrekken we naar het Victoriameer. We passeren de dorpen van de Sukuma stam, die grondnoten en maniok kweken en vee houden. Het leven gaat door hier gewoon door zoals het al eeuwen doet, maar met een paar aanpassingen aan de 20ste eeuw. Bij aankomst in Speke Bay Lodge heeft u wat vrije tijd in de middag of kan u eventueel een vogelwandeling langs de oever van het meer maken.

12

DAG 12 Masai Mara

Ontbijt, lunch, diner

Vanmorgen heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een boottocht naar een van de lokale vissers dorpen, voordat we afscheid nemen van het Victoriameer en onze reis noordwaarts vervolgen naar de grens naar Kenia. Hier gaan we naar de Masai Mara, het traditionele land van de Masai-bevolking, die in dit gebied hun vee mogen laten grazen. Overnachting in Mara Eden Safari Camp of gelijkwaardig

13

DAG 13 Masai Mara National Park

Ontbijt, lunch, diner

Vandaag brengen we de hele dag door met game drive in het wereldberoemde Masai Mara National Park. De thuisbasis van een grote variëteit aan wild waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta’s, zebra, wildebeest (gnoe’s), giraf, buffel, jakhals, topi, gazelle, impala en olifant. Nijlpaard en krokodil zijn ook overvloedig aanwezig in de rivieren en het vogelleven is zeer talrijk.

14

DAG 14 Nairobi

Ontbijt, lunch, diner

Na het ontbijt vertrekken we richting Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Als de tijd het toelaat, bezoeken we het Kazuri Beads Centre. Kazuri betekent “klein en mooi” in het Swahili en het beschrijft elk opvallende keramische kraal die met de hand is gevormd door de vrouwen in de Kazuri workshop. Nairobi is een kosmopolitische, levendige en interessante stad. De centrale zakenwijk is leuk compact en het is daarom een ​​geweldige plek om je af te stemmen op het moderne stedelijke Afrikaanse leven. Later in de middag gaan we naar het Eka hotel of gelijkwaardig, voor het diner en overnachting.

15

DAG 15 Nairobi

Ontbijt

Hier neemt u afscheid van de groep en gids en wacht u op de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

De geselecteerde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Als een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig of beter alternatief voor u reserveren.

Eka hotel

4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Nairobi, Kenia

Ga voor een sterrenbehandeling en geniet van service van wereldklasse in Eka Hotel Nairobi. Eén van onze topaanbevelingen in Nairobi.
Eka Hotel ligt aan Mombasa Road. Op 10 minuten rijden ligt...

Topvoorzieningen

 • Arts op afroep
 • Bagageservice
 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Hotelkluis
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Airconditioning
 • Badkamer met douche
 • GratisWifi
 • Telefoon
 • Massage
 • Voor meer informatie over deze schitterende reis kunt u onderstaande documentatie bekijken of contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder en onze Afrika experts helpen u op weg naar uw volgende droomvakantie.

  Of contacteer ons voor persoonlijk advies:

  Tour Reviews

  There are no reviews yet.

  Leave a Review

  Rating