01234

Tijdens deze 12 dagen van en naar Antananarivo ontdek je het beste van Madagascar! Deze wondermooie reis brengt u bij maki’s, tropische stranden, kleurrijke volksstammen, bruisende marktjes en een landschap dat constant verandert. Begin dit avontuur in Antananarivo, reis doorheen ongerepte natuur en breng een bezoek aan de dichte bossen van Andasibe, de uitgesleten heuvels van Antsirabe, Fianarantsoa, Isalo Nationaal Park, Ifaty en Tulear.

Printvriendelijke versie

VERTREK 5,19 april  3,19,31 mei  21 juni  5,19 juli  2,23 aug  6,20 sept  4,18 okt  1,22 nov  2019
INCLUSIEF
Alle maaltijden zoals gespecificeerd
Transport in een minibus
Activiteiten voorgesteld in het programma
Accommodaties zoals beschreven of gelijkwaardig
 Ervaren professionele Engelse chauffeur
  Reis gegarandeerd vanaf 4 personen
 Binnenlandse vlucht (taksen en fuelprijs kan nog wijzigen)
EXCLUSIEF
Alle persoonlijke uitgaven zoals drankjes, wasservice, telefoon, enz
Fooien aan kruiers , chauffeur en gidsen

Internationale  vluchten

Kosten verbonden aan het nemen van foto’s en bijwonen van speciale ceremoniën

Visum
Annulatie- en/of reisverzekeringen ten strengste aangeraden!!
Inentingen meer info bij je huisarts of op het Tropisch instituut

Voor deze reis adviseren we om diverse inentingen te voorzien alvorens uw reis aanvangt. Meer informatie kunt u krijgen in een van onze kantoren. Kijk voor meer informatie over deze reis op onze landpagina of verder in ons reisoverzicht. Wij wensen u alvast een schitterende vakantie toe.

1

Dag 1: ANTANANARIVO diner

Bij aankomst op de luchthaven, wordt u verwelkomd door onze  vertegenwoordiger en volgt er een korte rit naar uw hotel: Hotel Carlton of gelijkwaardig.

2

Dag 2: ANTANANARIVO - ANDASIBE ontbijt

Een mooie rit door het groene landschap van Oost Madagascar . Dit is één van de meest waterrijke gebieden van het land en heeft de oudste bossen en meren. Onderweg ziet u het dorpje Merina in de ‘ Rocky Mountains’. We checken in in het Andasibe Hotel of gelijkwaardig. Later op de avond staat er nog een wandeling gepland in de buurt van Andasibe om te zoeken naar lemuren ( maki’s) en andere nachtdieren. Retour naar de accomodatie voor overnachting.

3

Dag 3: ANDASIBE NATUURRESERVAAT ontbijt

We beginnen de dag met een bezoek aan dit speciaal natuurpark, het is de namelijk de woonplaats van de Indri, de grootste lemur van het Eiland. Dit 810 ha groot natuurreservaat heeft een unieke fauna & flora met onder andere speciale orchideeën. We sluiten deze tocht af met een wandeling door de orchideeëntuin. In de namiddag staat een bezoek aan Andasibe op het programma met zijn typische ‘ betsimisaraka ‘ gemeenschap (de vele onafscheidelijke) de 2de grootste stam van het eiland. Ze staan gekend als rijstboeren en leven voornaam van wat het woud hun aanbiedt. Dit bezoek geeft ons een beeld over hoe deze mensen hun dagdagelijkse leefgewoontes. Overnachting in dezelfde accommodatie.

4

Dag 4: ANDASIBE - ANTSIRABE ontbijt

De mooie rit naar het zuiden via Antananarivo of ook wel Tana. Over de hooglanden met mooie rijstvelden en adembenemende zichten. De spectaculaire geërodeerde heuvels van ‘ LAVAKA’ doen ons denken aan het verre oosten met zijn rijstvelden en groene landschappen. We stoppen onderweg in Ambatolampy, de grootste landbouw- en mijnstad van het land. In de late namiddag aankomst in Antsirabe ‘ Plaats van Zout’. Het is een elegante stad met één van de grootste brouwerijen van het eiland ‘ The Star Brouwerij’ gesticht door Noren in 1865. Het is de enigste stad die de look and feel heeft van een Europese stad ( naar Afrikaanse norm dan toch) . Er heerst hier een getemperd klimaat en daarom vindt men hier groenten en fruit die normaal in een kouder klimaat groeien. Overnachting in Royal Palace Hotel of gelijkwaardig.

5

Dag 5: ANTSIRABE - RANOMAFANA NATIONAL PARK ontbijt

Een rit naar Ambositra de stad van het houtsnijwerk. Deze hooglanden worden gecaratiriseerd door hun speciale architectuur. De meeste huizen hebben mooie balkonnetjes gemaakt van houtsnijwerk in mooie kleuren. Verder rijden we langs ‘ le col de tapia’ een boomsoort die bosbranden vlot kan weerstaan. Het landschap bestaat vooral uit rijstvelden, dennenbossen, eucalyptus bomen en een mooi berg landschap. In de late namiddag bereiken we de accommodatie aan het Ranomafana Nationaal Park. Overnachting in Setam lodge of gelijkwaardig.

6

Dag 6: RANOMAFANA NATIONAL PARK ontbijt

Dit Nationaal Natuurpark van 40.000 ha met zijn door het regenwoud bedekte heuvels en grote variëteit aan wilde dieren is al sinds mensen heugenis één van de hoogte punten van een reis naar Madagascar. De hoogtes gaan van 800 naar 1200m. Door het regenwoud vloeien ontelbare kleine stroompjes die samen komen in de mooie Namorona rivier. U zal op wandel Safari gaan in dit prachtig natuurpark opzoek naar lemuren ( maki’s), kameleons en wie weet wat je nog allemaal ontmoet in dit regenwoud….

7

Dag 7: FIANARANTSOA - ISALO ontbijt

Vandaag gaat de reis verder via Fianarantsoa , de poort naar het zuiden, het is de hoofdstad van de Betsileo stam en het centrum van het katholieke geloof op het eiland. Het is de stad met de beste scholen van het land. Verder naar Ambalavao in het hart van de wijnlanden van het eiland. Een bezoek aan een lokale wijnboer kan hier niet missen , je kan er ook proeven van zijn heerlijke wijnen. Al beweren menig dat het klimaat niet ideaal zou zijn voor de wijnranken. Verder wordt er een bezoek gebracht aan het ‘ Anteimoro Papier fabriek ‘ een overblijfsel van de Arabische heersers die ooit het eiland in hun ban hadden. Verder langs Ihosy de hoofdstad van de ‘Bara stam’ dit zijn veehouders . Daarna door de bergketen van Andringitra welke een natuurlijke grens is tussen het droge zuiden en de groene hooglanden en door het immens grote plateau met zijn rode aarde om zo aan te komen in Isalo. overnachting in Jardin de Roy of gelijkwaardig.

8

Dag 8: ISALO NATIONAL PARK ontbijt

Vandaag staat een bezoek aan het Isalo Nationaal Park op het programma. Het reservaat beslaat een oppervlakte van 81.540 ha waartoe ook het Isalo massief behoort. Deze enorme berg met zijn uitgesleten zandgesteente biedt een spectaculair zicht. Na een ritje van 10 minuten vanuit het dorp Ranohira kunnen we een wandeling van ongeveer anderhalf uur naar het natuurlijke zwembad maken. Onderweg vinden we een lokale ( endemische) plant Aloe isaloensis genaamd , na +/- 20 minuten bereiken we een eerste punt van waarop we een adembenemend zicht hebben over de geërodeerde zandstenen met zijn mooie formaties zoals ‘ Totoise’-the Masks’ en ‘ The Crocodiles’. U ontdekt er allemaal kleine stroompje en riviertjes omringd met groen waar het bruist van het leven. U kan er onder andere Slim Sifakis, Bruine makis, ringstaart makis en vele andere vogels en reptielen zien….

9

Dag 9: ISALO - IFATY ontbijt

De tocht gaat verder naar Tuléar, het eindpunt van de befaamde ‘Route National 7’. De vegetatie in dit gebied is compleet anders met in het westen droge bossen en de puntige woestijnen van het zuiden. Onderweg komen we de eeuwen oude graftombes tegen van de ‘ Mahafaly’ en ‘Antandroy’. Er wordt een kort bezoek aan Tuléar voorzien waarna de rit verder gaat naar Lfaty. Al is de afstand slechts 27 km u zal er minimaal 2 ½ uur over doen om Lfaty te bereiken, het droogste stuk van Madagaskar gelegen in het diepe Zuiden. Dit is het land van de Vezo, zij leven voornaam van de visvangst de mannen gaan 2x per dag de zee op met hun kleine ‘ pirogues’. De vrouwen en kinderen wachten geduldig af op hun terugkomst om de dagelijkse vangst naar de markt van Tuléar te brengen. Het landschap hier is dor en droog, u ziet er verschillende soorten cactaï , het lijken soms wel bossen; water is een schaars goed in dit gedeelte van Madagaskar. Overnachting in Le Paradisier of gelijkwaardig.

10

Dag 10: IFATY ontbijt

Een vrije dag. Lfaty is gelegen aan één van de wondermooie stranden van het zuiden. Het is de ideale plek om te snorkelen of te duiken want de baai is beschermd door een natuurlijk koraalrif. Maar ook voor vogelliefhebbers is het één van de hoogtepunten van de reis. U kan van dichtbij het leven van de Vezo vissers beleven. Een bezoekje aan het ‘ Reserve Domergue’ is meer dan de moeite waard, je vind er 2 soorten baobabs en de grootste Camelon soort de ‘ Parsoni’. Van juli tot midden september is een boottrip dan weer een absolute must do. Dan kan je walvissen spotten , zij komen in deze periode naar de koele wateren van Madagascar om er hun jongen te baren. In de namiddag kan je het nabijgelegen dorpje Mangily wandelen en er het lokaal schooltje bezoeken. Als de Vezo vissers toekomen proef je het echte zuiderse Madagaskaanse leven….

11

Dag 11: IFATY - TULEAR - TANA ontbijt

Vroege start met een transfer naar de luchthaven voor een retour binnenlandse vlucht naar Tana. Rond de middag check in de gekozen accommodatie. Ga in de namiddag zeker op onderzoek in deze mooie bruisende hoofdstad van Madagascar, Antananarivo ( tana) of wel ‘ City of Thousands ‘ genoemd. Het is hier dat de eerste koning is begonnen met het verenigen van de vele stammen van het eiland. Tana is gebouwd in drie stukken ‘ De hoge stad’ waar tijdens de koningsjaren het koninginnen paleis was gevestigd, de ‘ Midden stad’ waar nu alle trendy en moderne winkels zijn te vinden en de ‘ Lage stad’ het commerciële hart van de stad. Begin in de bovenstad en eindig in de beneden stad je komt er mooie gebouwen tegen zoals ‘ The Rova’, ‘ Koninginnen Paleis’ en het ‘ huis van de Eerste Minister ‘ wat nu een museum is, deze gebouwen zijn van de hand van de bekende architect/bouwheer Jean Laborde. De middenstad eindigt bij de ‘Rainiharo’ graftombe en verder naar de beneden stad langs de L’avenue de l’ndependence die gedomineerd wordt door het centraal station. Overnachting in hotel Carton of gelijkwaardig.

12

Dag 12: TANA ontbijt

Vandaag is het einde van deze prachtige reis “Proeven van Madagascar”. Ongeveer 3 uur voor afreis volgt een transfer naar de luchthaven.

​​

 

hier komen de bijpassende hotels te staan

Carlton Hotel

4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Antananarivo, Madagascar

Dit hotel ligt op een paar minuten lopen van de historische centrum van Antananarivo....

Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Souvenirwinkel
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • Airconditioning
 • GratisWifi
 • Royal Palace Hotel

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Antsirabe, Madagascar

  ...

  Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • GratisWifi
 • Setam Lodge

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Ranomafana, Madagascar

  ...

  Topvoorzieningen

 • Bungalows
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Jardin du Roy

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Isalo, Madagascar

  ...

  Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Parkeermogelijkheden
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • Airconditioning
 • GratisWifi
 • Massage
 • Le Paradisier

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Tuléar, Madagascar

  ...

  Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Zwembad / plunchpool
 • Bungalows
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • Een privereis is een sublieme ervaring waarbij ieder moment van de dag zorgvuldig met u wordt gekozen. Het spreekt voor zich dat wij dit van begin tot eind met u overlopen zodat uw wensen optimaal vertaald worden in de reis. Indien u interesse heeft in een privereis kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij contacteren u vervolgens voor een afspraak bij ons op kantoor of bij u thuis.

  Printvriendelijke versie

  Tour Reviews

  There are no reviews yet.

  Leave a Review

  Rating