Oeganda is de parel van Afrika en dat wordt tijdens deze reis wel duidelijk. Prachtige landschappen en de vrolijke bevolking zullen u zeker bekoren. Nog meer in druk maken de chimpansees en de berg gorilla’s.

Printversie

 

VERTREK 12 September 2020
TOUR CODE WONI-OEG120920
VANAF PRIJS €4790
EIGENSCHAP Kleine Nederlandstalige begeleide groepsreis min 4, max 12 personen
INCLUSIEF Internationale vluchten

Alle maaltijden zoals gespecificeerd

Ervaren Engelstalige chauffeur/gids

Nederlandstalige begeleiding tijdens de hele reis

Transport in een safari voertuig

Activiteiten voorgesteld in het programma

Accommodaties zoals beschreven

EXCLUSIEF Alle persoonlijke uitgaven zoals dranken, telefoon …

Visum

Grorilla en chimpansee permits (-/+ €830)

Annulatie en/of bijstands verzekering (aangeraden!!!)

Inentingen, meer info bij je huisarts of Tropisch instituut

VISUM  Paspoort minimaal 6 maanden geldig te rekenen van voorziene datum van vertrek uit Oeganda

Visum via het E-visa-systeem via de website: https://visas.immigration.go.ug. Zodra uw online aanvraag goedgekeurd wordt, dient u zich met een uitprint van de goedkeuring:

a) ofwel naar de Oegandese Ambassade van Brussel te begeven voor het bekomen van de visumsticker in uw paspoort
b) ofwel mee te brengen op reis. Bij aankomst op de luchthaven zal de immigratiedienst, op basis van uw ontvangen goedkeuring, de visumsticker in uw paspoort plaatsen.

Voor meer informatie: http://diplomatie.belgium.be/nl/

1

Dag 1: Entebbe

Bij aankomst, na het ophalen van de bagage en de nodige formaliteiten, worden we opgewacht door onze lokale gids en rijden we naar The Boma hotel in Entebbe voor overnachting.

2

Dag 2: Murchison Falls National Park Ontbijt-Lunch-Diner

Na het ontbijt een mooie, maar lange rit naar het noorden, dwars door de indrukwekkende vlakke stukken van Nakasongora, met een stop bij het Ziwa Wildlife Sanctuary. Dit is de enigste plek waar je voorlopige de witte neushoorn kan spotten in Oeganda. Na het bezoek staat onze lunch voor ons klaar. Diner en overnachting (2 nachten) in Pakuba Safari Lodge in Murchison National Park.

3

Dag 3: Murchison Falls National Park Ontbijt-Lunch-Diner

’s Morgens vroeg uit de veren, opzoek naar de “Big 5” in het noordelijke deel van dit mooie nationaal park. Deze savanne met palmbomen is zeer uniek qua uitzichten en op zich al de moeite. Na een heerlijke lunch in de lodge, staat er in de namiddag een bootsafari op de Nijl op het programma (+/- 3u). Deze cruise brengt ons tot aan de machtige Nijlwaterval. Deze is de sterkste waterval ter wereld. De Nijl stort zich hier 43m naar beneden door een ravijn van slechts 8m breed. Hier gaan we van boord om aan onze wandeling tot aan de top van de waterval te beginnen. Hier wacht onze chauffeur op ons en brengt ons terug naar de Pakuba Safri Lodge voor diner en overnachting.

4

Dag 4: Kibale Nationaal Park Ontbijt-Lunch-Diner

Na het ontbijt naar Fort Portal waar zich het Kibale National Park zich bevindt. Deze  rit brengt  weer een mooi zicht van de prachtige landschappen van Hoima en Kagadi. We overnachten 2 maal in de Crater Safari Lodge (luxury cottages)

5

Dag 5: Kibale National Park Ontbijt-Lunch-Diner

Vrije voormiddag of je kan optioneel de chimpansee trekking maken die vertrekt om 8u aan het Kanyanchu Toeristen Center. Een ranger zal je dan naar naar een plaats brengen waar je de apen kan ontmoeten. Het is nooit te voorspellen waar de chimpansees zich ophouden , dus de lengte van de tocht varieert.  Na de lunch (voor wie de trekking doet is dit een picknick) staat er nog een wandeling rond de krater op het programma. Diner en overnachting in de Crater Safari Lodge.

6

Dag 6: Queen Elizabeth National Park Ontbijt-Lunch-Diner

Deze wonderlijke reis gaat verder naar Queen Elizabeth National Park, met onderweg een prachtig zicht over de Rwenzori Mountains. In de namiddag maken we een boottocht op het Kazinga Channel. Deze 2 uur durende cruise is de ideale uitvalbasis om nijlpaarden, vogels en een verscheidenheid aan wild van dichtbij te bewonderen. Diner en overnachting in de Enganzi Game Lodge.

7

Dag 7: South Queen Elizabeth National Park Ontbijt-Lunch-Diner

Na het ontbijt maken we een safari rit in deze mooie Kasenyi sector. Na de lunch rijden we verder naar het zuiden van het park gekend als Ishasha voor een avond game drive. Diner en overnachting in de Enjojo Lodge.

8

Dag 8: Bwindi Impenetrable Forest National Park Ontbijt-Lunch-Diner

Vandaag gaat de safari verder naar Bwindi Impenetrable Forest National Park . Onderweg maken we nog een game drive in de Ishasha sector van het Queen Elizabeth NP op zoek naar de boom klimmende leeuwen. Diner en overnachting in  Haven Lodge.

9

Dag 9: Bwindi Impenetrable Forest National Park Ontbijt-Lunch-Diner

Na het ontbijt kan je facultatief deelnemen aan de Gorilla trek. Deze duurt tussen de 2 en 8 uur. Nadat je een Gorillafamilie hebt gevonden, blijf je bij hun voor ongeveer een uur, om dan terug te keren naar het startpunt. Voor diegene die geen Gorillatrek maken is er een birding wandel safari of een bezoek aan een lokaal dorp mogelijk. Diner en overnachting in Haven Lodge.

10

Dag 10: Lake Bunyonyi Ontbijt-Lunch-Diner

Na het ontbijt, een mooie rit naar Lake Bunyonyi. Het krater meer ligt op een hoogte van 1632m boven de zeeniveau en bevat 29 eilandjes. Optioneel kan er nog een kanotochtje op het meer georganiseerd worden. Diner en overnachting in Birdsnest@Bunyonyi Resort.

11

Dag 11: Entebbe Ontbijt-Lunch-Diner

Vandaag transfert naar Entebbe met nog een mooie gevulde dag onderweg. We maken een stop bij het Igongo cultural Center voor onze lunch. Hier kan je, als je dat wil, proeven van Matoke en andere plaatselijke delicatessen. We maken ook nog een stop op de evenaar. We nemen afscheid van onze chauffeur voor onze vlucht terug naar Europa.

12

Dag 12: terug thuis

Pakuba Safari Lodge

3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Murchison Fall, Oeganda

...

Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • GratisWifi
 • BirdNest Resort

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Lake Bunyonyi, Oeganda

  Een mooi hotel met een prachtig zicht over Lake bunyonyi....

  Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • GratisWifi
 • Haardroger
 • Deze Nederlandstalige groepsreis vertrekt op 12 september 2020

  Voor meer informatie over deze schitterende reis kunt u contact met uw favoriete reisagent;

  of contacteer ons voor persoonlijk advies.

  Prijs per persoon €4790 – singel supplement €830

  Gorilla en Chimpansee permit +/- €680 pp (min 14 jaar)

  Tour Reviews

  There are no reviews yet.

  Leave a Review

  Rating