Dompel u onder in de rijke geschiedenis en de levendige cultuur van het dagelijkse leven in Ethiopië. Bezoek de talrijke kerken en kloosters, die hun rol hebben gespeeld in deze religieuze geschiedenis van dit land.

Printversie

 

VERTREK Wanneer u wenst
TOURCODE LA-WONECV
VANAF PRIJS € op aanvraag
EIGENSCHAP Privé safari op maat
INCLUSIEF Alle maaltijden zoals gespecificeerd

Ervaren Engelstalige chauffeur/gids

Transport in een safari voertuig

Activiteiten voorgesteld in het programma

Accommodaties zoals beschreven

EXCLUSIEF Alle persoonlijke uitgaven zoals dranken, telefoon …

Internationale vluchten

Visum

Annulatie en/of bijstands verzekering (aangeraden!!!)

Inentingen, meer info bij je huisarts of Tropisch instituut

VISUM Paspoort met een minimumgeldigheid van 6 maanden

Visum aan te vragen bij ambassade/consulaat van Ethiopië of op luchthaven als het gaat om een toeristische reis.

Voor meer informatie: http://diplomatie.belgium.be/nl/

1

Dag 1: Addis Abeba

Vertrek vanuit Brussel naar Ethiopië

2

Dag 2: Addis Abeba

Ontbijt-lunch-diner

‘s Morgens aankomst te Addis Abeba, na de visum formaliteiten en ophalen van de bagage worden jullie opgewacht door een Woni Safaris vertegenwoordiger.  Addis Abeba betekent ‘ nieuwe Bloem’ in het Amharisch. Gesticht door Keizer Menelik in 1887 is het de hoofdstad van het moderne Ethiopië met een 6 miljoen inwoners. Addis is ook wel de diplomatische hoofdstad van het continent en dit omdat het hoofdkantoor van de Afrikaanse Unie hier is gevestigd. Vandaag maken jullie een tocht door deze mooie Afrikaanse metropool met bezoeken aan : Trinity Kathedraal en het Etnologisch Museum, later keren jullie terug naar het Getfam Hotel voor de overnachting.

3

Dag 3: Bahar Dar

Ontbij-lunch-diner

Vandaag gaat de reis noordwaarts naar Bahar Dar. Onderweg maken jullie een stop en bezoeken jullie het Debre Libanos Klooster. Nadien via de Debre Markos naar Bahar Dar. Overnachting in Abay Minch Lodge.  ( jullie verblijven 2 nachten)

4

Dag 4: Bahar Dar

Ontbijt-lunch-diner

Na het ontbijt  gaan jullie per boot over Lake Tana naar Zegie eiland. Om de kerken van Ura Kidane Mihret te bezoeken. Een stop aan het Aeua Mariam klooster mag ook niet ontbreken. Jullie keren terug naar het hotel voor de Lunch. In de namiddag brengen jullie een bezoek aan de watervallen van de Blauwe Nijl. Diner en overnachting in de Lodge.

5

Dag 5: Gondar

Ontbijt-lunch-diner

De reis gaat verder naar Gondar. Na de lunch gaan jullie al even op ontdekking in Gondar. Gesticht in 1636 door Keizer Fassiladas en meer dan 230 jaar de hoofdstad geweest te zijn van Ethiopië. De 2 meest interessante plekken zijn het Koninklijk Paleis en de Debre Birhan Sellasie kerk met zijn mooie bibliotheek. Overnachting in Goha Hotel.

6

Dag 6: Siemen Mountains Park

Ontbijt-lunch-diner

Vroeg ontbijt en een mooie rit naar Semien Mountains Park. Via Falasha ( het dorp van de verloren Israëliet stam), Kosoye en Debark. In Debark  pikken we de rangers op en zetten we de reis verder door wondermooie landschappen. Het Simien gebergte is zo’n 40 miljoen jaar geleden gevormd en is misschien wel een van de meest dramatische zichten van Afrika. Er zijn meerdere pieken die hoger gaan dan 4000m ( Ras Dashen 4.620m is de hoogste van het land). De eerste stop vandaag is Sankaber. Het park heeft enkele zeer zeldzame en unieke dieren zoals de Gelada Baviaan, Wailia Ibex en de Ethiopische Wolf ( de meest bedreigde hondensoort ter wereld). Overnachting in Simien Lodge.

7

Dag 7: Axum

Ontbijt-lunch-diner

Na een vroeg ontbijt gaat de reis verder in noordelijke richting langs het Semien gebergte en  Tekeze Canyon naar de stad Axum. Lunch is vandaag in de vorm van een picknick. Diner en overnachting in Yeha hotel ( jullie verblijven hier 2 nachten )

8

Dag 8: Axum

Ontbij-lunch-diner

Axum was de hoofdstad van Axumite koninkrijk en één van Afrika’s constant bewoonde plekken. Het was het cultureel en zakelijk hart van deze regio van 400 bc. tot de 10de eeuw en gekend als Abyssinia in de geschiedkundige boeken. Sinds 1980 staat het op de Unesco werelderfgoed lijst. Een bezoek aan de obelisken en de kerk van De heilige Maria van Zion mag niet ontbreken. Lunch is voorzien in het hotel. In de namiddag bezoeken jullie de baden van Queen Sheba, de graf Tombe van Koning Ramhay en de Ezana. Diner en overnachting in het hotel.

9

Dag 9: Makale

Ontbijt-lunch-diner

Na het ontbijt gaat de tocht verder naar Makale lang Adwa en Adigrat. Overnachting en Diner in Planet International Hotel.

10

Dag 10: Hamedela

Ontbijt-lunch-diner

Vandaag één van de meest avontuurlijke ritten van de reis. Via het lava meer en Lake Asale naar Hamedela.

11

Dag 11: Ertale

Na het ontbijt verder naar Ertale via Abala en Afdera aankomst rond 17u. Na een snack de klim naar Ertale een actieve vulkaan. Je kan helemaal naar de top gaan of afdalen wanneer je zelf wenst. Bij terug komst wacht je een openlucht ontbijt.

12

Dag 12: Terug naar Makale

Ontbijt-lunch-diner

Als iedereen terug is van de vulkaan, rijden we terug naar Makale waar jullie op tijd aankomen voor het diner in Planet international.

13

Dag 13: Makale - Lalibela

Ontbij-lunch-diner

Na het ontbijt een rit naar een van de meest fascinerende plekken in Ethiopië: LaLibela. Jullie komen op tijd aan voor de lunch in de accommodatie. Het is in de stad dat in de 13de eeuw Koning Lalibela van de Zaghwe dynastie een serie van rots kerken liet uithouwen uit de rotsen. Er zijn er ongeveer 1000 verspreid over het land maar Lalibela heeft er met 25 de meeste zo dicht bij elkaar. Overnachting in Roha Hotel.

14

Dag 14: Lalibela

Ontbijt-lunch-diner

Vandaag staat volledig in het teken van bezoeken aan Lalibella rond de rivieren Yordanos en Jordan. In de ochtend staan bet Golgotha, Bet Mikael, Bet Mariam, Bet Meksel, Bet Danaghel en Bet Madhane op het programma. Lunch is voorzien in het hotel. Na de lunch misschien we de mooiste Bet Giyorgis, deze is enkel bereikbaar via een kleine tunnel ietwat afgelegen in het Zuid Westen. Nadien de 4 kerken ten zuiden van de Jordan rivier deze worden door Kunst Historici aanzien als de meest waardevolle. Diner en overnachting in Roha Hotel  Zin in een avondje uit ? Ga dan ergens een Tej drinken ( een traditionele honing wijn) en laat je onderdompelen in de Azmari muziek.

15

Dag 15: Kombolcha

Ontbijt-lunch-diner

Na het ontbijt een mooie tocht naar Kombolcha, de verzichten zijn verbazingwekkend. Overnachting in Sunny Side Hotel.

16

Dag 16: Addis Abeba

Ontbijt-lunch-diner

De reis gaat verder zuidwaarts terug naar Addis Abeba. Diner en overnachting in Getfam Hotel.

De korte Noord tour stopt hier na het ontbijt, er volgt later op de dag een transfer naar de luchthaven.

De korte Zuid tour start hier. Bij aankomst wordt u naar het Getfam hotel gebracht voor overnachting.

17

Dag 17: Addis Abeba

Ontbijt-lunch-diner

Vandaag gaat de reis verder naar het zuidelijk gedeelte van Ethiopië. Het wildere gedeelte van dit mooie land. Gekend voor zijn stammen , fauna en flora alsook de vele wilde dieren. De eerste halte is Abra Minch zo’n 502km. Via de Butajira weg langsheen de archeologische site van Melka Kunure aan de Awash rivier om een beetje verder in Tiya de prehistorisch begraafplaats te bezoeken een wereld erfgoedsite. Lunch wordt genoten in een lokaal restaurant. Abra Minch betekent zoveel als 40 bronnen. Het is de enigste plek waar zoveel grondwaterbronnen ontspringen. Overnachting in Paradise Lodge.

18

Dag 18: Arba Minch

Ontbij-lunch-diner

Vandaag staat in het teken van de ontdekking van deze plek. Via een lokale krokodillenmarkt maken jullie een boottocht op het Chamo meer , het meer is gekend voor zijn zeer grote zoetwaterkrokodillen en nijlpaarden. Om terug te keren naar het hotel voor de lunch.  In de namiddag brengen jullie en bezoek aan de Dorze stam in de Chencha heuvels. Deze stam is gekend voor hun fijne weverij en hoge Bamboo woningen die op reuze bijenkorven lijken. Diner en overnachting in het hotel.

19

Dag 19: Turmi

Ontbijt-lunch-diner

Vandaag lijkt het of jullie op een echte expeditie vertrekken. Jullie gaan naar de wereldvermaarde vallei van de Omo rivier, niet zover van de Keniaanse grens. De eerste stop is een dorp van de Konso stam ze zijn gekend als goede landbouwers met hun terrassencultuur en hoge Totems. De tocht gaat verder in zuidoostelijke richting tot aan de canyon gekend als het “ New York van Afrika”. In Weyto stoppen jullie voor de lunch in een lokaal restaurant. Inde namiddag een bezoek aan de Erbore zij leven in een semi woestijn. Om dan toe te komen in de groene oase van de Omo vallei. Overnachting in Buska Lodge.

20

Dag 20: Omorate

Ontbijt-lunch-diner

Turmi is de plek waar de Hamar stam woont zij zijn gekend voor hun mooie lichaamsdecoratie en stierceremonies.
Na het ontbijt steken jullie de rivier over naar Omorate waar de Dasanech stam woont. Lunch is in de lodge. In de late namiddag als de grootste hitte is gepasseerd brengen jullie nog een bezoek aan de Hamar stam en misschien vindt er wel een stier ceremonie plaats!

21

Dag 21: Jinka

Vandaag gaat de reis verder naar Jinka, via Dimenka waar jullie de Banna Stam bezoeken. Lunch is voorzien onderweg in de vorm van picknick onder een acaciaboom. Een stop aan de Key Afer markt kan niet ontbreken. Verder staat een bezoek aan de Ari stam op het programma. Overnachting in Eco-Omo lodge.

22

Dag 22: Konso

Ontbijt-lunch-diner

De reis door het zuiden gaat verder naar Mago Nationaal Park waar jullie een Safari rit maken door dit uniek park. Hier bezoeken jullie de Mursi stam. Na de lunch gaat de tocht terug richting konso aan de Weyto rivier bezoeken jullie de semi nomadische Tsemay stam. overnachting in Kanta Lodge.

23

Dag 23: Awassa

Ontbijt-lunch-diner

Vandaag gaat de tocht naar Lake Awassa via Armanich, Sodo and Shashemene, deze stad is gekend voor zijn grote Rastafari gemeenschap. Overnachting in Haile Resort.

24

Dag 24: Awash

Ontbijt-lunch-diner

Vandaag eerst een bezoek aan de vismarkt van Awassa. We zijn hier in de Grote Slenk ( Great Rift Valley) en dat merk je aan de vele alkalische meren. Een stop aan lake Ziway waar we lunchen is voorzien. Via Nazareth naar Awash Nationaal Park. Overnachting in Awash Falls Lodge.

25

Dag 25: Harrar

Ontbijt-lunch-diner

Jullie starten de dag met een vroege ochtend Safari rit door het park en een bezoek aan de heetwaterbronnen kan niet ontbreken. Dan verder naar Harar onderweg zal jullie gids chauffeur meerdere malen halt houden bij lokale dorpjes en markten. ’s Avonds brengen jullie een bezoek aan de hyena-man, hij voedert de hyena’s op een wel heel bijzondere manier. Overnachting in Wonderland Hotel.

26

Dag 26: Harrar

Ontbijt-lunch-diner

Een volle dag om deze oude historische stad te ontdekken. De stad bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. De oude stad kan je bezoeken via één van de 5 poorten. Jullie beginnen in de oude stad met zijn verscheidene marktjes. In de wijk Jugol brengen jullie een bezoek aan het Hararri Cultureel Huis. Een bezoek aan het Rambo Huis en het sherif etnografisch museum binnen het Keizerlijk paleis van Haile Silassie.

27

Dag 27: Addis Abeba

Ontbijt-lunch-diner

Na het ontbijt check out en start van de terug reis. Onderweg naar Addis Abeba maken jullie nog een stop op de markt van Kulubi. De lunch is voorzien in een lokaal restaurant in Nazareth. In Addis Abeba is er nog een folkloristische avond met diner alvorens jullie de terug vlucht nemen naar Brussel.

​​

De hotels die hieronder getoond zijn, zijn mogelijk om te kiezen gedurende uw safari door Ethiopië. Samen met Wonisafaris legt u de keuze van hotels vast.

Abay Minch Lodge

4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Bahar Dar, Ethiopië

...

Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Hotelbar
 • Souvenirwinkel
 • Restaurant
 • Terras
 • Wasserij service
 • GratisWifi
 • Jupiter Hotel

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Addis Ababa, Ethiopië

  ...

  Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Wasserij service
 • Badkamer met douche
 • GratisWifi
 • Schoonheidscentrum
 • Yeha Hotel

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Axum, Ethiopië

  ...

  Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Hotelbar
 • Souvenirwinkel
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • Agoro Lodge

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Mekele, Ethiopië

  ...

  Topvoorzieningen

 • Souvenirwinkel
 • Restaurant
 • Wasserij service
 • Panoramic View Hotel

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Lalibela, Ethiopië

  ...

  Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Hotelbar
 • Souvenirwinkel
 • Restaurant
 • Terras
 • Wasserij service
 • Airconditioning
 • Badkamer met douche
 • GratisWifi
 • Haardroger
 • Taye Belay Hotel

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Gondar, Ethiopië

  ...

  Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Hotelkluis
 • Kapsalon
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Wasserij service
 • GratisWifi
 • Axum Hotel

  3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Mekele, Ethiopië

  ...

  Topvoorzieningen

 • Bagageservice
 • Zwembad / plunchpool
 • Hotelbar
 • Kapsalon
 • Souvenirwinkel
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Wasserij service
 • Badkamer met douche
 • Massage
 • Schoonheidscentrum
 • Een privé safari is een sublieme ervaring waarbij ieder moment van de dag zorgvuldig met u wordt gekozen, geheel afgestemd op uw persoonlijke wensen. De vertrekdatum en keuze van de accommodaties wordt in samenspraak met u gekozen.

  Tour Reviews

  There are no reviews yet.

  Leave a Review

  Rating