Botswana wordt vaak beschouwd als de ultieme safari bestemming in Afrika. De jachtdieren zijn er uitstekend, er is slechts een klein aantal kampementen en verblijfshutten en het landschap is ongeëvenaard. Botswana is altijd erg voorzichtig geweest met het ontwikkelen van kampementen en om die reden is er slechts een klein aantal gastenverblijven in het land. Alle kampen zijn uniek, zowel qua karakter als qua locatie – sommige zijn in bomen gebouwd en weer andere staan op stelten boven verdronken land. Geen van de kampementen is omringd door hekken; u moet dan ook niet verbaasd opkijken als u ineens een olifant buiten uw tent ziet. Botswana heeft de naam duur te zijn en de meest luxe hutten zijn dan ook niet goedkoop.

Printvriendelijke versie

SEIZOEN 2019
VANAFPRIJS 3149 euro per persoon (exclusief int. Vlucht)
INCLUSIEF
Alle maaltijden zoals gespecificeerd
Transport in een minibus 7 seater met Engelstalige gids chauffeur.
Gekoeld mineraal water
Inkomgelden van de Nationale parken ,musea, en special intrests voorgesteld in het programma
EXCLUSIEF
Alle persoonlijke uitgaven zoals drankjes, wasservice, telefoon, enz
Fooien aan kruiers , chauffeur en gidsen

Internationale vluchten

Visum
Annulatie- en/of reisverzekeringen ten strengste aangeraden!!
Inentingen meer info bij je huisarts of op het Tropisch instituut

Voor deze reis adviseren we om diverse inentingen te voorzien alvorens uw reis aanvangt. Meer informatie kunt u krijgen in een van onze kantoren. Kijk voor meer informatie over deze reis op onze landpagina of verder in ons reisoverzicht. Wij wensen u alvast een schitterende vakantie toe.

1+2

DAG 1&2 BAYETE GUEST LODGE, Victoria Falls

Bij aankomst op Victoria Falls Airport wordt u overgebracht naar de Bayete Guest Lodge. Deze lodge wordt uitgebaat door een familie en heeft een zeer warm en vriendelijk onthaal en hoog service niveau. De lodge is gelegen in een residentiële wijk van Victoria Falls. Bayete lodge heeft 25 kamers allemaal gelegen rond de idyllische tuin. Alle kamers hebben een eigen badkamer en airconditioning. Er kunnen maximum 55 gasten verblijven. In het restaurant ‘The Caldecott Boma’ wordt het ontbijt( inbegrepen) –lunch en diner (facultatief) aangeboden aan de gasten. The Negwezi Bridge Oub met zijn mooie zwembad is dan weer de perfecte plaats om te ontspannen. Lokale activiteiten kunnen op voorhand bijgeboekt worden of ter plaatse de receptie (facultatief)

Beschrijving van het gebied – VICTORIA FALLS

Victoria Falls Town ligt aan de zuidelijke oever van de Zambezi rivier, aan het oostelijke deel van Victoria Falls. Het is een prachtig toeristisch stadje dat gemakkelijk te voet verkend kan worden en waar er heel wat activiteiten te doen zijn, gaande van raften op wild water en bungee springen tot indrukwekkende safari’s op de rug van een olifant en cruises bij zonsondergang. Er is voor iedereen wat wils.

De watervallen van Victoria Falls zijn één van de Zeven Wereldwonderen en is ook de grootste vallende watermassa ter wereld. Het is een betoverend en indrukwekkend spektakel. De grote watermassa van bijna 2 kilometer breed die 100 meter naar beneden valt maakt een donderend geluid en creëert daarbij een prachtige watergloed die van mijlen verder gezien kan worden. Vandaar ook de plaatselijke bijnaam ‘mosi oa tunya’ wat ‘donderende rook’ betekent.

Toegang tot Victoria Falls ligt op wandelafstand van het stadscentrum. De waterstroom van de watervallen varieert doorheen het jaar. Het jaarlijkse overstromingsseizoen van de rivier loopt van februari tot mei. Dit is wanneer de opspattende waterdruppels meer dan 400 meter hoog kunnen vliegen. Van bovenaf gezien is dit een spectaculair zicht, maar het is wel moeilijk om de watervallen zelf te zien vanaf de grond aangezien ze omgeven zijn door een dichte mist. Het waterpeil begint te zakken in augustus en is op zijn laagst in oktober – december, wanneer de meeste van de rotsige wanden droog worden. In periodes van laag water kunnen de watervallen het beste gezien worden vanaf Zimbabwe of vanop Livingstone Island

3+4

DAG 3&4 CHOBE BAKWENA LODGE, Chobe National Park

Na het ontbijt wordt u overgebracht naar de Chobe Bakwena Lodge. Hier zal u twee nachten verblijven. Bakwena lodge is één van de laatste nieuwe eco friendly Luxury retreats in de omgeving van van Chobe Nationaal Park gelegen op de oevers van de Chobe rivier dichtbij het Kazangula dorp. Bakwena betekent zoveel als ‘ mensen van de krokodil ‘ en is ook een van Botswana’s grootste stammen.

Het Bakwena retreat bestaat uit 10 rondavel chalets (waarvan 2 voor families) mooi gelegen in de schaduw van de accaciabomen. De plaatsen van de chalets zijn zo gekozen met het oog op een adembenemend zicht op de rivier. Elke chalet heeft zijn eigen badkamer. Het vriendelijke personeel en de persoonlijke zorg van de eigenaar maken het allemaal nog specialer. Het centrale gedeelte met de Rainforest Bar, restaurant, lounge dek en zwembad zijn de ontmoetingsplaats.

Beschrijving van het gebied – CHOBE

Het Chobe River Front is een opmerkelijk gebied met wilde dieren waarvan de Chobe rivier de permanente waterbron is. Het front is toegankelijk vanuit Kasane. Door de aangrenzende stadjes Victoria Falls en Livingstone werd er een druk toeristisch gebied gecreëerd met grotere hotels en lodges dan in de meer afgelegen Okavango Delta.

Het spektakel van alle dieren die hier komen drinken en spelen aan de rand van het water is memorabel, vooral in het droge seizoen (mei – okt) wanneer het water schaars wordt. Het is een gebied dat bekend staat om de grote aanwezigheid van olifanten, verschillende roofdieren en waarschijnlijk zal u buffelkuddes, roan- en sabelantilopes kunnen zien. Tijdens het regenseizoen (nov -apr) komen er minder wilde dieren voor aan de rivier. Ze verspreiden zich meer in het Chobe National Park omdat er meer water beschikbaar is in de polders Dit zorgt ervoor dat de vegetatie aan de oevers van de rivier weer kan groeien nadat grote kuddes hier hebben gegraasd in de droge maanden. De zomerregen zorgt voor de groei van wilde bloemen, een mooi landschap, veel vogels en heel wat jonge dieren die geboren worden rond november/december. De spectaculaire Chobe zonsondergang alleen al is de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit gebied. Let erop dat activiteiten beperkt zijn binnen het nationaal park volgens overheidsregels en normen: dit omvat niet afwijken van de weg, niet wandelen en rijden na zonsondergang in het park.

5+6

DAG 5&6 MOREMI CROSSING, Okavango Delta

Na het ontbijt wordt u overgebracht naar Kasane Airport waar u met een klein vliegtuig naar de Moremi Crossing zal vliegen. Hier zal u twee nachten verblijven. De Moremi Crossing ligt op het eiland Ntswi in het meest zuidelijke deel van Chief’s Island. Terwijl u over de Delta vliegt, kan u de kronkels zien van de rivieren en het mooie kleurenspel waar het droge land samenkomt met de delta. De kanalen rond de Moremi Crossing hebben een prachtig uitzicht op de uitgestrekte overstromingsvlaktes van Moremi, de graslanden en afwisselende bossen die verspreid liggen tussen de Mokolwane palmeilanden.

De Moremi Crossing heeft 16 grote, comfortabele vintage en suite safaritenten, elk met privé houten terras en een betoverend uitzicht op de Boro rivier en Chief’s Island. Alle tenten hebben een badkamer met douche en toilet. Het hoofdgedeelte heeft een groot open terras met spectaculair uitzicht op de rivier en het grootste eiland in de delta, namelijk Chief’s Island. Het gebied in vorm van een halve maan is gebouwd op verschillende hoogtes, zodat u het gevoel heeft dat alles zeer ruim is. De eetruimte, bar en lounge hebben een groot rieten dak dat tot aan de boomgrens komt en de mooiste eigenschappen laat doorschijnen. Er zijn ook verschillende kleine loungeruimtes voor uw comfort, privacy en ruimte. Binnen de boomgrens zijn er verschillende terrassen in de schaduw die naar het zwembad leiden. Het kamp heeft 24/24 elektriciteitsvoorziening en licht dankzij zonne-energie.

Aangezien de Moremi Crossing een kamp is op het water, hebben de gasten de kans om heel wat wilde dieren en vogelsoorten te zien. De gasten komen toe in het kamp met mokoro of boot. De Moremi Crossing biedt verschillende activiteiten aan, zoals mokoro tochtjes, observatiewandelingen voor wilde dieren en vogels, cruise met motorboot bij zonsondergang en kamperen op een eiland. Al deze activiteiten geven de gasten de kans om de Okavango Delta en de wilde dieren te bekijken vanuit een ander, trager en dichter perspectief. Op Chief’s Island kunnen de gasten de dieren van dichterbij bekijken. Er werden daar reeds veel leeuwen, luipaarden, wilde honden, olifanten, giraffen, zebra’s, buffels, lischiewaterbokken en nog veel andere dieren gespot

Beschrijving van het gebied – OKAVANGO DELTA

De Okavango delta is één van ’s werelds grootste binnenlandse delta’s in het midden van het grootste stuk zandgrond ter wereld, namelijk het Kalahari stroomgebied. Deze oase in het midden van de woestijn is een weelderig maar kwetsbaar ecosysteem en is een levensbron voor heel wat diersoorten. Heel wat soorten hebben zich aangepast aan de contrasterende omstandigheden van de Kalahariwoestijn die jaarlijks omgetoverd wordt door het overtollige water vanuit Angola.

De Okavango wetlands bestaan uit het Moremi Game Reserve en de omliggende gebieden die verdeeld zijn in privé-concessies. Deze concessies zijn natuurbeheergebieden die zorgvuldig beheerd worden om de groeiende gemeenschap te bewaren en tegelijk de inwoners te stimuleren via duurzaam toerisme. Veel van de exclusieve lodges in Botswana liggen in deze concessies in de delta en zorgen voor een ultieme natuurbeleving. Het is exclusief en afgelegen, vermijdt massatoerisme en exploitatie.

De overstomingsniveaus verschillen erg doorheen het jaar, met het waterpeil dat piekt in het centrale deel van Okavango tijdens de droge wintermaanden. Het waterpeil is op zijn laagste tijdens de latere zomermaanden. Het landschap, de activiteiten en de observaties verschillen erg in de delta en zijn afhankelijk van de locatie, het seizoen en het overstromingspeil. Sommige gebieden hebben grotere delen van permanent droog land, wat in het algemeen betekent dat er meer gefocust wordt op activiteiten op het land (zoals observaties van wilde dieren) en observaties van groot wild. De lodges die op de eilanden liggen diep in de delta leggen meer de nadruk op wateractiviteiten zoals mokoro excursies, wandelen, boottochten, vissen en vogelspotten. Deze lodges liggen op de uitersten van de delta, vaak seizoensdelta genoemd, en zorgen voor verschillende belevingen in verschillende periodes doorheen het jaar. Afhankelijk van het overstromingspeil zijn er meer wateractiviteiten en meer landactiviteiten naarmate het peil zakt. 

De wilde dieren leven meer geconcentreerd rond het permanente water tijdens het droge seizoen (apr – okt) doordat het erg warm wordt in de latere maanden.  De reigers worden actief als de migrerende vogels terugkeren naar Botswana vanaf september tot november. Vogelspotten is ideaal tijdens de zomermaanden. Het regenseizoen (nov – apr) zorgt voor een prachtig landschap waar wilde bloemen groeien, grote onweders voorkomen, spectaculaire zonsondergangen en het geboorteseizoen zorgt voor geweldige interactie tussen roofdieren en hun prooi.

7+8

DAG 7&8 SANGO SAFARI CAMP, Okavango Delta

Na het ontbijt wordt u naar Sango Safari Camp overgebracht met een licht vliegtuig. Hier zult u twee nachten verblijven. Sango Safari Camp ligt in de schaduw van de bomen die uitgeven boven de Khwai rivier. Het kamp ligt op de grens van het traditionele dorp Khwai en het Moremi Game Reserve. Dit is de perfecte plaats voor gasten om kennis te maken met de wilde dieren en de cultuur van deze unieke habitat.

Dit intieme kamp is vernoemd naar de Sango, enkele van de oorspronkelijke inwoners van het Khwai-gebied. Nu zijn ze deels eigenaar van het kamp. Gasten zullen de kans krijgen kennis te maken met de unieke levensstijl en ervaringen die opgedaan worden door op te groeien en te leven in één van de gebieden in Botswana waar het meest wilde dieren voorkomen. Sango Safari Camp heeft plaats voor 12 gasten in 6 Meru-tenten met en-suite voorzieningen. Het kamp werd ingericht als een klassiek tentenkamp net zoals vroeger. Door de klassieke stijl en handgemaakte meubels hoopt Sango Safari Camp de sfeer op te wekken van een luxe mobiel safarikamp dat het rustieke met het luxueuze combineert.

Doordat de Khwairivier een natuurlijke grens vormt tussen het wereldberoemde Moremi Game Reserve en de Khwai Concessie, kunnen dieren vrij rondlopen in deze onafgebakende wildernis. Het kamp ligt aan de rivier, heeft uitzicht op de Moremi en geeft toegang tot twee prachtige ongerepte gebieden. Het Sango Safari Camp legt de nadruk op het geven van uitzonderlijke natuurbelevingen aan de gasten. De ligging van het kamp geeft de gasten de kans om te genieten van allerhande natuuractiviteiten, waaronder observaties van wilde dieren, zowel in de Moremi als de Khwai concessie, begeleide natuurwandelingen, nachtelijke observaties van wilde dieren en mokoro uitstappen (kanovaart).

Door een combinatie van permanente watervoorziening, seizoensgebonden overstromingsvlaktes, open graslanden, droge bossen en rivieren, is dit een habitat met een overvloed aan diverse zoogdieren en vogels in noord-Botswana. Het Sango Safari Camp nodigt u uit van dit alles te komen genieten.

Beschrijving van het gebied – KHWAI GEMEENSCHAPSGEBIED

Het Moremi Game Reserve is omringd door gebieden ingericht ter behoud van de wilde dieren van de Okavango, zonder grenzen tussen de concessies. Het reservaat laat de wilde dieren vrij rondlopen tussen de bossen in het natte seizoen, wanneer er veel water is en in het droge seizoen naar de permanente rivieren en lagunes. De voornaamste inwoners van het gebied (de bosjesmensen van de rivier) zijn verhuisd naar de grens van het reservaat, dichtbij de noordelijke uitgang van het park, waar ze een Khwai dorp hebben gebouwd,. Het Khwai gebied wordt beheerd door de gemeenschap via het Khwai Development Trust. Dit gebied zorgt voor dezelfde natuurbeleving als het reservaat zelf. Een groot voordeel van zich buiten het reservaat te bevinden is de vrijheid om wandelsafari’s te maken en nachtelijke observaties van wilde dieren aangezien het gebied niet beheerd wordt volgens dezelfde regels als in het reservaat.

Er is een gevarieerde vegetatie doordat het droge land afgewisseld wordt door permanente en seizoensgebonden moeraslanden. Dit zorgt voor een grote diversiteit aan wilde dieren en vogels. De wilde dieren leven meer geconcentreerd rond de permanente waterbronnen tijdens het droge seizoen (april-oktober), aangezien het warmer wordt in de latere maanden. Het regenseizoen (nov – apr) zorgt voor een prachtig landschap waar wilde bloemen groeien, grote onweders voorkomen, spectaculaire zonsondergangen en het geboorteseizoen zorgt voor geweldige interactie tussen roofdieren en hun prooi.

9

DAG 9 SAFARI EINDIGT IN MAUN

Na de ochtendactiviteit (als er genoeg tijd is) wordt u met een licht vliegtuig overgebracht naar Maun Airport om van daar verder te reizen.

9

EXTRA INFO PANGOLIN FOTOSAFARI'S

Pangolin Safari’s werkt buiten Kasane en organiseert gespecialiseerde foto-activiteiten in het Chobe National Park. Pangolin heeft aangepaste boten en voertuigen. Er is ruimte voor het materiaal en iedere plaats is uitgerust met een statief of zandzakje waarop de camera kan rusten. Er kunnen 8 passagiers in zowel de unimog als in de boot.

Elke gast krijgt een Nikon D7000 camera tijdens de activiteit en een Sigma 120-400 lens (voor op de unimog) of een 150-500 lens (voor op de boot). Diegene die nog geen ervaring hebben met fotografie, wordt door de staff van Pangolin voorzien van een training over hoe er omgegaan moet worden met de uitrusting en de functies. Naarmate de gasten meer vertrouwd worden met het toestel krijgen ze enkele technieken en tips om de mooiste foto’s te maken. Elke camera heeft een 4GB geheugenkaart die de gasten mee mogen nemen of ze kunnen kiezen om hun foto’s op cd te laten branden.

Observatieritten en boottochten duren minstens drie uur.  De vertrektijden hangen af van de periode doorheen het jaar. Zo wordt zeker gesteld dat de gasten in het park zijn wanneer er optimale belichting is. Dit betekent dat de ochtend observatierit vroeg begint – meestal rond 6 uur ’s ochtends. De namiddagsafari vertrekt meestal rond 15 uur en eindigt bij zonsondergang.

De camera’s zullen iedere dag al klaargezet zijn en aangepast zijn aan de weersomstandigheden.  Doordat er in Chobe veel wilde dieren leven en de Nikon D7000 een fantastisch gebruiksvriendelijke camera is, zal u DE foto’s nemen die uw safari in Chobe onvergetelijk maken.

Prijzen  van deze service op aanvraag.

De hotels die hieronder getoond zijn zijn mogelijk om te kiezen gedurende uw safari door Botswana. Samen met Wonisafaris legt u de keuze van hotels vast.

Moremi Crossing

3,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
Moremi, Botswana

...

Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • Bungalows
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Terras
 • Badkamer met douche
 • Sango Safari Camp

  4,0 waardering gebaseerd op 1.234 waarderingen
  Khwia river, Botswana

  ...

  Topvoorzieningen

 • Zwembad / plunchpool
 • Bungalows
 • georganiseerdeactiviteiten: Georganiseerde activiteiten
 • Hotelbar
 • Restaurant
 • Rookvrije kamers
 • Terras
 • Voor meer informatie over deze schitterende reis kunt u onderstaande documentatie bekijken of contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder en onze Afrika experts helpen u op weg naar uw volgende droomvakantie.

  Printvriendelijke versie

  Of contacteer ons voor persoonlijk advies:

  Tour Reviews

  There are no reviews yet.

  Leave a Review

  Rating